1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Selgusid Tallinna Linnateatri kolleegipreemiate saajad
Selgusid Tallinna Linnateatri kolleegipreemiate saajad

Selgusid Tallinna Linnateatri kolleegipreemiate saajad

Foto: Siim Vahur
Foto: Siim Vahur

Kolleegipreemiad jagunesid järgmiselt: parimaks lavastuseks tunnistati suvelavastus „Pál-tänava poisid“ Mart Kolditsalt. Lavaauku üles ehitatud „Pál-tänava poiste“ maailm tõi ka parima kujunduse preemia kunstnik Jaagup Roometile.

Parimaks meesosatäitjaks tunnustasid kolleegid Argo Aadlit Adami rolli eest lavastuses „Neli aastaaega“ (lav. Alo Kõrve). Juba Draamateatri kolleegipreemiate jagamisel naispeaosa Suure Antsu pälvinud Elisabet Reinsalu noppis parima naisosatäitja tunnustuse ka Linnateatris, seda nii Hester Swane’i rolli eest lavastuses „Kassirabal“ (lav. Madis Kalmet) kui Natalie Herzeni kehastamise eest Draamateatris mängitavas lavastuses „Utoopia rannik. II osa. Laevahukk“ (lav. Elmo Nüganen).

„Kassiraba“ osatäitmised tõid ka preemiad mees- ja naiskõrvalosa eest, seda nii vanale teatrihundile kui ilmselt ühele noorimale osatäitjale Linnateatri praeguses repertuaaris olevates lavastustes. Parima meeskõrvalosa preemia pälvis hiljuti juubelit tähistanud Allan Noormets Xavier Cassidy rolli eest, naiskõrvalosa preemia aga Josie Kilbride’i kehastav Aurora Aleksandra Künnapas.

Parimaks lavastusala töötajaks pidasid kolleegid etenduse juht Annika Rohtvälit, parimaks maja töötajaks aga kassapidaja Nelly Loginovit.

Eripreemiaga soovisid Linnateatri töötajad tunnustada Alo Kõrvet julge ja südamliku lavastajadebüüdi eest lavastusega „Neli aastaaega“.

Lisaks kolleegipreemiatele, mis selgitatakse välja majasisese hääletuse kaudu, annab preemiad parimatele maja töötajatele ja näitlejatele välja ka teatri juhtkond. Juhtkonna näitlejapreemia antakse möödunud aasta jooksul kõige rohkem etendusi andnud nais- ja meesnäitlejale, mis sel korral läksid Linnateatri näitetrupi värskeimatele liikmetele. Enim etendusi andnud meesnäitlejaks osutus Kaspar Velberg, naisnäitlejaid oli aga lausa kaks: Liis Lass ja Maiken Schmidt. Linnateatri juhtkonna preemiaga parimatele maja töötajatele tunnustati kostüümiala juhatajat Ene Palu ning etenduse juhti Veiko Tubinat.

Hea traditsiooni kohaselt sai oma lemmiknäitleja valida nii internetihääletuse kui paberankeetide kaudu ka Linnateatri publik. Teist aastat järjest sai publikupreemia Argo Aadli.

Argo Aadli loosis koha peal kõikide hääletanute hulgast välja ka neli inimest, kes võitsid teatripiletid. Nendeks osutusid Helen Radamis, Elna Aun, Rasmus Puur ja Ülle Lipre.

Linnateatri toetajad soovisid tunnustada järgmisi töötajaid: ESPAK AS valis möödunud aasta parimaks näitlejaks Maiken Schmidti. Nordeconi preemia pälvis kunstnik Kustav-Agu Püüman. Päevaleht tunnustas seekord möödunud aasta tegemiste eest lavastaja-dramaturg Diana Leesalut.

Head Uudised GoodNews