1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Spetsiaalne erilahendus! Weekend Festival saab oma mobiilimasti
Spetsiaalne erilahendus! Weekend Festival saab oma mobiilimasti

Spetsiaalne erilahendus! Weekend Festival saab oma mobiilimasti

Sel nädalal toimuv Weekendi festival toob Pärnusse ligi 100 000 inimest. Selleks, et festivali publikule oleks kiire 4G internet alati kättesaadav, ehitab Tele2 Pärnusse ürituse ajaks mobiilside erilahenduse ja kuuekordistab festivali piirkonnas mobiilse interneti mahtu.

„Et ühelgi festivalilisel ei jääks sõpradega suhtlemata ja pildid peomelust jagamata, püstitame suursündmuse ajaks Pärnusse erilahendusega 17 meetri kõrguse liikuva tugijaama. Lisame peo tsentrisse kuus 4G sektorit, sama palju 3G sektoreid ja kõnemahu laiendamiseks lisame ka 2G sektoreid,“ ütles Tele2 müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema. Ta lisas, et liikuv tugijaam seatakse üles festivaliala keskele.

Erilahenduse puhul liidab Tele2 1800 MHz ja 2100 MHz sagedused, mis võimaldab festivali publikul 4G mobiilse interneti allalaadimiskiirust kuni 300 Mbit/s. 3G lisamahtusid pakutakse sagedusel 2100 MHz ja 2G kõnemahtusid sagedusel 1800 MHz. Lisaks festivalialale on Tele2 suurendanud ka Pärnu ja selle lähedal asuvate tugijaamade võimekust.

„Tele2 ehitab spetsiaalseid erilahendusi suurüritustele, kus osaleb vähemalt 10 000–20 000 inimest, nagu laulupidu ja Õllesummer,“ ütles Seema. Ta lisas, et samuti lisame olemasolevatesse tugijaamadesse internetimahtusid Tallinna lauluväljakul toimuvate kontsertide ajal. Seema sõnul on Tele2-l üks liikuv tugijaam suurüritustele reageerimiseks alati valmis.

Eelmisel aastal osales Weekend Festival Baltic festivalil ja sellega seotud üritustel ligi 100 000 inimest.

Head Uudised GoodNews