1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Suure hingega SUUR mees – Argo Ader
Suure hingega SUUR mees – Argo Ader

Suure hingega SUUR mees – Argo Ader

Suure hingega suur mees – nii iseloomustaks pärast pikka vestlust Argo Aderit tõenäoliselt enamik inimesi. Uurisime tema igapäevaelu ja vastupidamise saladusi.

Kui kaua oled teadlikult enese eest hoolitsemisega tegelenud?

Argo Ader. Foto: Paul Meiesaar
Argo Ader. Foto: Paul Meiesaar

Hakkasin oma keha eest hoolitsema juba 17 aastaselt ja teadsin täpselt, mida tahan. Kohe, kui keha hakkas vormidest välja minema, teadsin mida teha. Aastatega on teadlikkus tõusnud, aga tahe oli juba väga noorena, mis siis, et tingimused olid kesised.
Umbes 10 aastat tagasi hakkasin ka teadlikult rõhku panema tervislikule toitumisele ja enese harimisele selles vallas. Infot oli vähe ning palju tuli tegeleda selle otsimisega.

 

Kas treenerit saab võrrelda kunstnikuga?

Otsest paralleeli siiski tuua ei saa. Kunstnikul on oma nägemus, mida ta visandab paberile. Treeneril on aga klient, kelle soove, võimalusi ja harjumusi arvestades tuleb hakata planeerima treeningtegevust. Oma soove ja tahtmisi peale suruda ei saa.

Räägi palun oma kõige veidram lugu, millega oled treenerina kokku puutunud.

Argo Ader. Foto: Paul Meiesaar
Argo Ader. Foto: Paul Meiesaar

Näiteks astub jõusaali 45-aastane mees, kes kaalub 60 kg, sooviks saada samasuguseks nagu mina. Ebareaalsed eesmärgid, mille saavutaks ta 20 aasta peale. Rohkem seda meest kohanud ei ole.

Sarnane lugu oli ühe venelannast kaunitariga, kes soovis kahe nädalaga lahti saada rasvavoldist, kuid isegi korralikult treenides oleks kulunud kolm kuud. Pakkusin naljatades, et otsin talle soodsa võimaluse rasvaimuks.

Kas sa pead rohkem lugu tervislikust toitumisest, korralikust trennist või puhkehetkedest?

Kõik on äärmiselt tähtsad. Kui üks ära võtta, siis tervislik pool hakkab kannatama. Kui vajan puhkust, siis sõidan Eestis ära, lülitan telefoni välja. Sageli võtan ka sukeldumisvarustuse ja olen tunnikese vee all – täiesti väljalülitatult. Hiljem olen energiast tulvil ja valmis taas inimesi treenima.

Kas treeningsaalis on andmine ja saamine võrdsed?

Argo Ader. Foto: Paul Meiesaar
Argo Ader. Foto: Paul Meiesaar

Kui keegi tahab hetkenõu ja kaob kiirelt, on see tühi töö ja minu jaoks kadunud hing. Parim on näha oma töö vilju. Kui eesmärgiks on võtta kaalust alla, siis kogu aeg kaalud, mõõdad ja motiveerid. See tagasiside, kui kliendil silmad säravad ja meel rõõmus, annab mulle palju. Aitan ka sportlasi tippvõistlusteks valmistuda ning kui näen, et tänu mu õpetussõnadele parandab ta tulemust, on see selle töö lisaväärtus.

Mida peaksid inimesed tegema, et nad oleksid oma kehaga sõbrad?

Vähe on inimesi, kes on oma kehaga 100% sõbrad. Paljud, kes ütlevad et on, ei pruugi tegelikult seda olla. Kui oled 13-25-aastane, ei mõtle sellele, mis su keha teeb 20 aasta pärast. Tahan seda sõnumit talletada noortesse, et ei maksa elada vaid tänases, vaid tuleb mõelda ka tuleviku peale. Kui kehaga sõber ei ole, siis mida vanemaks saame, seda enam meie keha ära väsib.

Ära käitu oma kehaga nagu oleks ta su vaenlane, käitu temaga nagu oma sõbraga!

Head Uudised GoodNews