1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. SUVESTUUDIO VIDEOD! Männiste Perebänd ühendab lauluhimulist isa, poega ja tütart
SUVESTUUDIO VIDEOD! Männiste Perebänd ühendab lauluhimulist isa, poega ja tütart

SUVESTUUDIO VIDEOD! Männiste Perebänd ühendab lauluhimulist isa, poega ja tütart

Männiste perebänd

Tallinna televisiooni “Suvestuudios” käis külas Männiste Perebänd ja vestluses saatejuhiga selgus esmalt, et muidu on nad perekond Männiste, aga rollis olles Männiste Perebänd. Koos musitseeritakse juba 10 aastat, kolme bändiliiget ehk isa Kaupot, tütart Meritit ja poeg Märtenit, nende laule teatakse kogu Eestis ja bändi kutsutakse mitmele poole esinema.

Mida aga tähendab perele muusika tegemine — on see osa pereelust, hobi või juba professionalism? Pereisa Kaupo ütleb selgituseks: “See on töö ja hobi käsikäes, kuidagi on see nii välja kujunenud. Muusikat oleme teinud varemgi, aga perebändina 10 aastat.”

Hiljuti 15-aastaseks saanud Märten lõpetas just muusikakeskkooli põhikooli osa, 21-aastane Merit õpib muusika- ja teatriakadeemias, isa Kaupo aga ütleb tagasihoidlikult, et tema haridustee pole nii särav. “Ega ma pole lapsi vägisi muusika tegema sundinud, aga on näha, et nad on musikaalsed ja kuritegu oleks seda arendamata jätta,” ütleb isa, lisades, et on lapsi igati oma annete teostamises toetanud. Üheks põhjuseks, miks nad saatesse on tulnud, on perebändi värske plaat, teiseks põhjuseks on sellesuvine tuur mööda Eestimaad, mis on koos teiste muusikutega esinedes neile esimene.

Merit on lisaks muusikuteele ka Pipi Estonia teatri laval, seda 2011. aastast siiamaani. “Uued lapsed kasvavad peale, aga õnneks ei ole mind mängukavast maha võetud, ma üritan siis ise ka mitte suureks kasvada ja Pipit edasi mängida,” ütleb Merit. Märten lubab gümnaasiumi ajal perebändis jätkata ja muusikat ta kindlasti ei jäta, kuid tedagi kisub näitlemise poole ja ta tahab ka sellega elu siduda. Isa täpsustab, et paljud multikategelased räägivad Märteni häälega, sest tema on need dubleerinud, näiteks kalapoeg Nemo häält, erinevaid tegelasi on tulnud hääleliselt jäljendada kokku enam kui 20 täispikas multifilmis.

“Me naudime seda, mida teeme ja on meeldiv, kui see kellelegi korda läheb,” ütleb Kaupo Männiste ja tütar Merit lisab: “Alati on teretulnud, kui uued uksed avanevad!” Pere arvates on muusiku elu vahel väsitav, aga alati põnev.

Vaata saatelõiku!

Kuula lugu “Maa ja meri”!

Kuula laulu “Laulu mu laulu, helisev hääl”!

Head Uudised GoodNews