1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Suvine uus lugu! Helen Adamson avaldas uue loo “Me ärkame”
Suvine uus lugu! Helen Adamson avaldas uue loo “Me ärkame”

Suvine uus lugu! Helen Adamson avaldas uue loo “Me ärkame”

Foto: Ardo Kaljuvee

Lugu “Me ärkame” sündis algselt Eesti Laulu akadeemias ning loo autoriteks on Oliver Rõõmus, Rolf Roosalu ja Stewart James Brock. Sõnad kirjutas Marek Sadam.

“See laul kõnetas mind esimesest hetkest, mil seda kuulasin,“ räägib Helen, kes pole ammu avaldanud lugu, milles ta ise ei tee autorina kaasa. “Loo harmoonia on kaasahaarav ning meedejääv ja Marek Sadami kirjutatud sõnad panevad loo tõeliselt elama,“ kiidab Helen laulu autorite tööd ning loodab, et uus looming inspireerib sama palju kuulajaid kui teda ennast.

Foto: Mardo Männimägi

Heleni ja loo ühe autori, ansambli Purr Mudd liikme Oliver Rõõmuse teed viis kokku neli aastat tagasi Heleni poolt ellu kutsutud loengusari „Ei kiusamisele!“. „Hommikuti loengutesse sõites jagasime tihti üksteisega uut muusikat. Oliveri produtseeritud lood kõlasid suurepäraselt ning sealt tekkiski idee koostööks,“ tutvustab Helen telgitaguseid. Oliver Rõõmus lisab, et nii loomeprotsess kui omavaheline koostöö oli mõnus ja orgaaniline.

Foto: Mardo Männimägi

Laulja ja laulukirjutaja Marek Sadam kirjutas laulule sõnad ning lisas sellega loole suvist kergust ja positiivsust. „See viis võiks kõlada nende huulil, kes uitavad suvise öö ja hommiku vahel. See on neile, kes on teel suvepeolt koju või neile, kes enne tassikest kohvi avavad akna uue päeva esimestele kiirtele. Selles on nii päeva püüdmist kui magusat valu,“ avab Sadam loo tähendust.

Foto: Ardo Kaljuvee

„Minu jaoks sümboliseerib see laul uut algust. Seda hetke kui sa tunned, et oled läbi raskuste leidnud tee iseendani,“ lisab lauljanna.

Kuula lugu “Me ärkame”!

Head Uudised GoodNews