1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tallinn Music Week ja Ewert and The Two Dragons tutvustavad Eesti muusikat Peterburis
Tallinn Music Week ja Ewert and The Two Dragons tutvustavad Eesti muusikat Peterburis

Tallinn Music Week ja Ewert and The Two Dragons tutvustavad Eesti muusikat Peterburis

Ewert and The Two Dragons Foto: Jos van den Broek
Ewert and The Two Dragons
Foto: Jos van den Broek

Muusikafestival Tallinn Music Week ning Ewert and The Two Dragons on sel nädalavahetusel Peterburis, et tutvustada Eesti muusikat ning luua ja värskendada kontakte sealse muusikatööstusega.

27. veebruari õhtul toimub Tallinn Music Weeki tutvustav vastuvõtt Helsinki baaris, kuhu oodatakse Venemaa kontserdikorraldajaid, agente, managere, muusikuid ja pressi.

“Venemaa suunal hakkasime tugevamalt töötama eelmisel aastal. EASi rahvusvaheliste ürituste toetusmeetme abil viisime esimest korda läbi ka ulatuslikuma meediakampaania Peterburis. Sealse meedia ja muusikasõprade positiivne reaktsioon ja aktiivne huvi oli meile rõõmustavaks üllatuseks. Selle tulemusena jõudis Tallinnasse Venemaalt nii festivalikülastajaid kui ka muusikatööstuse tegijaid. Sel aastal on meie programmis ka siiani suurim hulk Venemaal pärit esinejaid, tervelt 8 head artisti: Everything is Made in China, Inna Zhelannaya, Jenia Lubich, Misha Luzin, Stepan Mezentsev,TRUD, Perforated Cerebral Party ja Wolfmare”, kommenteerib TMW peakorraldaja Helen Sildna.

Varasematel aastatel on Tallinn Music Weekil esinenud sellised artistid nagu: Chikiss, Kim&Buran, Mooncake, Paradith, Trelleborg (2013); DZA, Motorama (2012); Mujuice, Everything is Made in China (2011). Rostovist pärit indie-rock ansamblil Motorama õnnestus saada TMW festivalilt ka plaadistuskokkulepe Prantsuse plaadifirmaga Talitres, kes on andnud välja ka Ewert and The Two Dragonsi albumi.

Nädalavahetuse kulminatsiooniks on reedel, 28. veebruaril klubis Kosmonaut toimuv Stereozima festival, kus astuvad üles Morcheeba Suurbritanniast, Ewert and The Two Dragons ja kohalik indi-bänd Atlantida Project. Stereozima on Peterburi olulisima muusikafestivali Stereoleto talvine sõsarüritus, kuhu on oodata 1500 inimest. Kontsert on Ewert and The Two Dragonsile esimeseks üleastumiseks Venemaal.

Stereoleto ja Stereozima muusikafestivalide eestvedaja Ilja Bortnjuki sõnul on Peterburi publikul suur huvi hea Eesti muusika vastu ja lisab: “Ewert and The Two Dragons on kindlasti õige valik. Kuna me teeme TMW-ga koostööd juba paar aastat, olen ma Eesti muusikamaastikuga juba päris tuttav ja minu peas on tekkinud terve nimekiri nendest Eesti artistidest, keda soovin Venemaale esinema kutsuda”.

Möödunud aastal esines Stereozimal põlvkondade- ja stiilide ülene Eesti psühho-pop duo Ajukaja ja Mart Avi.

Tallinn Music Week on rahvusvaheliselt tunnustatud talendiesitlusfestival, mis toimub tänavu 27. – 29. märtsini Tallinna parimates klubides ja kontserdisaalides. Tallinn Music Weeki raames toimub 28. ja 29. märtsil ka muusikatööstuse konverents Nordic Hotel Forumis. Konverentsile on oodata üle 800 kohaliku ja rahvusvahelise muusikatööstus esindaja.

Head Uudised GoodNews