1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Tallinnas esinev hingamismeister Dan Brulé tutvustab edukuse ja õige hingamise seoseid
Tallinnas esinev hingamismeister Dan Brulé tutvustab edukuse ja õige hingamise seoseid

Tallinnas esinev hingamismeister Dan Brulé tutvustab edukuse ja õige hingamise seoseid

Juba sellel nädalal on Eestis taas legendaarne hingamismeister Dan Brulé, kes jagab õpetusi 24.-27. augustil Tallinnas City Yogas oma workshop-treeningul “Teadlik hingamine. Keha, meele ja hinge transformatsioon”. Danil on kaasas oma uus, juba üheksas raamat “Just breathe”, 24. augustil toimub ka selle raamatu esmaesitlus Eestis.

Rohkem kui 100 000 inimest enam kui 50 riigis teevad täna Dani teadliku hingamise metoodika alusel hingamistehnikaid oma tööl ja oma elus. Nende seas on poliitikuid, ärijuhte, tippsportlasi ja teisi edukaid inimesi. “Nende edu võti on teadmises, et kui inimene suudab kontrollida oma hingamist, kontrollib ta ka oma emotsionaalset ja psüühilist seisundit, samuti aga ka füsioloogiat ehk füüsilist keha – kõik kõrgel positsioonil, edukad või ülimalt andekad inimesed teevad oma hingamisega tööd. Eriti stressirohkel ajal, kui tavaliselt inimesed hakkavad valesti hingama, keskenduvad nemad õigele hingamisele,” selgitab Dan Brulé.

USA-s on hingamisteraapia koolides kohustusliku ainena õppekavas. Ühendriikides ja kogu maailmas üldse on tehtud selle kohta palju teaduslikke ja meditsiinilisi uuringuid ja on avastatud palju huvitavaid seoseid närvisüsteemi ja ajukeskuse vahelisest koostööst hingamise ajal, ning sellest, kuidas erinevad hingamis- ja käitumismustrid mõjutavad emotsioone.

Hingamismeistri sõnul õpetab ta põhiliselt kolme baasoskust. “Esiteks, läbi hingamise on võimalik tõsta eneseteadlikust – keskendumisvõime ja mälu paranevad, see on väga vajalik oskus kogu eluks. Teiseks, õpetame hingamise abil rahunema ja lõdvestuma ehk kuidas stressis olukorras lõdvestuda ja kohaneda olukorraga. Kolmandaks õpime, kuidas tõsta energiataset, see tehnika on eriti populaarne spordimaailmas,” kirjeldab ta kursusi. “Tuleb õppida rakendama õigeid hingamistehnikaid, kus 20 minutiga on võimalik saavutada sama staadium, mis võrdub 8 tundi magamisega. Neid oskusi on lihtne õppida, aga nad nõuavad palju praktiseerimist.” Kes soovib olla läbi õige hingamise edukas, see on oodatud Dan Brulé workshop-treeningule “Teadlik hingamine. Keha, meele ja hinge transformatsioon” selle nädala teisel poolel Tallinna City Yogas.

Head Uudised GoodNews