1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tallinnas toimub armastuse festival

Tallinnas toimub armastuse festival

Chico & The Gypsies foto Julien Reynaud
Foto: Julien Reynaud

14. ja 15. veebruaril toimub Tallinnas Armastuse Festival. Festivali idee on elavadada pealinna kontserdikalendrit rahvusvaheliste ja kodumaiste armastatud artistidega, tuua külma veebruarikuusse sooje rütme ning pakkuda võimalust tähistada Valentinipäeva nädalavahetust kvaliteetse muusikaga. Festival koosneb kolmest kontserdist, mis leiavad aset pealinna erinevates meelelahutusasutustes.

Valentinipäeval, 14. veebruaril kell 21.00 annab Butterfly Lounge’s akustilise kontserdi Brasiiliast pärit lauljanna Denise Fontura, keda kitarril saadab Jei Virunurm.

Õhtu edenedes tõstab tempot DJ Widenski. Denise Fontura muusika on eklektiline sümbioos samba, soul, reggae ja funk rütmidest.

denise01--foto-peeter-viisimaa-1678
Foto: Peeter Viisimaa

USA’s sündinud Jei Virunurm on Denise’ga koos musitseerinud alates 2008. aastast, ühes moodustavad nad rahvusvaheliselt elava duo. DJ Widenski kaevub house muusika rütmides juba viimased 16 aastat ning on lisaks Eesti mainekatele klubidele plaate keerutanud enam kui 20 riigis.

Laupäeval toimub Nokia Kontserdimajas Gipsy Kings’i asutaja ja endise liidri ning tema kitarristide Chico & The Gypsies kontsert. Üritus algab kell 20.00.

Gipsy Kings’i edu sai alguse 70-ndate aastate lõpus esinemisega Brigitte Bardot sünnipäevadel St. Tropez’s Lõuna Prantsusmaal. Sealt edasi asusid noored mustlas-muusikud turneedele üle kogu maailma. 1991. aastal läksid Gipsy Kings’i muusikute teed lahku ning Chico Bouchikhi lõi omaette koosluse Chico & the Gypsies kandes edasi mustlasmuusika vabaduse ja rahu sõnumit. 1996 aastal nimetati Chico Bouchikhi tema universaalse muusika ja föderaaltegevuse tänuks UNESCO rahusaadikuks. Chico & The Gypsies on oma kahekümneaastase tegevuse jooksul täitnud kontserdisaale üle kogu maailma ning müünud enam kui 20 miljonit plaati kümne eduka albumiga flamenko, rumba, latiinopopi ja rokilugudega.

Denise ja Jei, foto Peeter Viisimaa
Foto: Peeter Viisimaa

Chico & The Gypsies esineb Eestis esmakordselt ja pakub erakordselt päikeselist muusikaelamust veebruarikuus võimalusega väärtustada sõprust sütitavate rütmide saatel. Esitamisele tuleb aegumatu hispaaniakeelne klassika, lood nagu Bamboleo, Volare, Djobi Djoba, Marina jne ning uus dünaamiline popi looming.

“Kõikjal kus me esineme saab meie kontserdist üks suur pidu, ootame kõiki eestlasi, et koos tähistada. Tuleme Eestisse esmakordselt ja meie kontserti ei tohiks kindlasti maha magada,“ rääkis Chico Bouchikhi.

Peale Chico & The Gypsies kontserti 15. veebruari õhtul jätkub festival Café Amigos, kus üles astuvad Karl Madis ja Karavan.

Pidu kestab varaste hommikutundideni.

Head Uudised GoodNews