1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tänasest saavad noored muusikud kandideerida festivalile Tudengijazz 2020
Tänasest saavad noored muusikud kandideerida festivalile Tudengijazz 2020

Tänasest saavad noored muusikud kandideerida festivalile Tudengijazz 2020

4.-8. märtsini toimub Eesti vanima traditsiooniga festival Tudengijazz, mis on pühendatud muusikat õppivatele noortele ja nende värsketele muusikalistele ideedele.

Tänasest on avatud festivalile kandideerimine. Seekordse Tudengijazzi programmi valitakse vaid kuus kodumaist koosseisu. Osalema on oodatud muusikakoolide ja muusikakõrgkoolide õpilased Eestist. Osalemisankeedi leiab festivali koduleheküljelt.

38 aastat tagasi, mil leidis aset esimene Tudengijazz, oli jazzmuusika Eestis keelatud. Järeleandmatud muusikatudengid aga tegid kõik selleks, et Tudengijazzist saaks aastakümneid kestev traditsioon. Läbi aastate on Tudengijazzil üles astunud pea kõik praeguseks tegevad tippjazzmuusikud ja paljud noored kuulsust koguvad ansamblid. Tuule on tiibadesse saanud näiteks Jaak Sooäär, Tanel Ruben, Oleg Pissarenko, Villu Veski, Kadri Voorand, Raul Sööt, Raivo Tafenau, Virgo Sillamaa, Siim Aimla, Sofia Rubina, Joel Remmel, Laura Põldvere, Abraham’s Cafe, Innersound, Jana Kütt Group, Linda Kanter Quartet, Kristi Raias, Anett Tamm jpt.

Head Uudised GoodNews