1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tänavakunstnikud loovad Tallinnasse tasemel meistriteosed
Tänavakunstnikud loovad Tallinnasse tasemel meistriteosed

Tänavakunstnikud loovad Tallinnasse tasemel meistriteosed

balticsession069. oktoobril alustavad Tallinnas seinapiltide loomist 16 grafitikunstnikku, kelle kätetöö tulemusel kerkivad lagedate seinte asemele linnapilti rikastavad tasemel kunstiteosed.

Juba keskpäevast võib Vääna 13 ja 13a aadressil näha joonistusandeid kunstnikelt, kes ei kasuta pintslit ega lõuendit, vaid spraysid ja purke. Juba kolmandat aastat toob Street Art Jam kohale maailma eri nurkadest andekaid talente, kes näitavad, et illegaalse sodimise ja grafiti vahele ei saa tõmmata võrdusmärki. Olenemata vihmast, tuulest või külmast ühendavad kunstnikud käed, et 3 päeva jooksul valmiks suur kombineeritud seinapilt.

balticsession18Kui tavaliselt ei joonista tänavakunstnikud sadade silmapaaride jälgimisel, siis 9. oktoobril on kõik teisiti. Võimalik on näha kogu protsessi otsast lõpuni! Sel aastal aitab Street Art Jam´i korraldada munitsipaalpolitsei ning paljud vabatahtlikud ja kunstifännid üle Eesti.

Tuntuimad kunstnikud, kes näpud värviseks teevad, on Prantsusmaalt Hopare, kelle tööd on on olnud üleval ka maailmakuulsas Louvre´i muuseumis ning Zmogk, tänu kellele on grafiti alguse saanud Venemaal ning laienenud sealsetesse kõikidesse piirkondadesse. Hopare’i käe all ilmub veel lisaks seinapilt Tellsikivi Loomelinnakus asuva restorani Lendav Taldrik seinale. Nende meistrite käekirja tuntakse üle maailma ning nüüd saabuvad nad Eestisse!

balticsession13Lisaks luuakse esmakordselt Mustamäe Sotsiaalkeskuse seinale pilt, mis valmib Eesti kunstniku TAFi käe all. See on suurepärane võimalus anda hoonele uus elu.

Pintslile panevad värvi ja suursündmusele annavad hoogu Arkaadia Halduse AS, Elektritsentrum AS, Hasartmängumaksu Nõukogu, Mustamäe linnaosa valitsus ning Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.

Meistrid ja kõik fännid kohtuvad aga JJ-Street Baltic Session´i finaalsündmusel 12. oktoobril!

Head Uudised GoodNews