1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Tänavused Eesti jazziauhindade võitjad on teada
Tänavused Eesti jazziauhindade võitjad on teada

Tänavused Eesti jazziauhindade võitjad on teada

Taavo Remmel

Festival Jazzkaar annab täna Nokia Kontserdimajas Charles Lloyd New Quartet’i kontserdi eel koos Danske Banki’ga üle tänavused Eesti jazziauhinnad.

Jazziauhindadega tunnustatakse juba seitsmendat korda Eesti silmapaistvamaid jazzmuusikuid. Danske Jazziauhinna pälvib viimase kolme aasta jooksul enim silma paistnud aktiivseim ja loomingulisim jazzmuusik. Tänavuse Danske Jazziauhinna võitja on kontrabassimängija Taavo Remmel. Oma muusikuteel on ta esinenud soolokontsertidega ning mänginud paljudes erinevates ansamblites, vaimustades alati kuulajaid emotsionaalse ja sisuka musitseerimisega.

Hindamaks noorte kuni 26-aastaste muusikute initsiatiivi, head taset ja loomingulisust annavad Danske Bank, Eesti Jazzliit ja Jazzkaar välja Noore Jazzitalendi auhinda. Tänavu pälvib selle  pianist ja noor helilooja Holger Marjamaa oma kontserttegevuse, loomingu ja debüütalbumi „Message/Serenade“ eest.

Aastast 2009 tunnustatakse Jazziedendaja auhinnaga inimesi, kes aitavad oluliselt kaasa jazzmuusika tutvustamisele ja arendamisele Eestis. Tänavuse Jazziedendaja auhinna pälvib helilooja ja saatejuht Valter Ojakäär, kelle Eesti jazzi ajalugu tutvustavad raamatud ja saated on parimaks teejuhiks jazzimaailma.

Kokku esitati  jazziauhindadele üle neljakümne kandidaadi. Lõpliku otsuse langetasid spetsialistidest, muusikutest ja ajakirjanikest koosnevad žüriid.

Danske Banki jazziauhinna suurus on 3200 eurot, millele lisandub ETV poolt võitja kontserdi salvestamine. Noor jazzitalent saab esineda Jazzkaarel ning Klassikaraadio poolt võimaluse salvestada oma muusikat Eesti Rahvusringhäälingus.

Head Uudised GoodNews