1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tantsijanna Valeria Semenova: Dave`i superenergiat on võimalik tunda tema kontsertidel
Tantsijanna Valeria Semenova: Dave`i superenergiat on võimalik tunda tema kontsertidel

Tantsijanna Valeria Semenova: Dave`i superenergiat on võimalik tunda tema kontsertidel

Fotod: Elena Anashina

30. novembril algusega kell 19.00 toimub Salme Kultuurikeskuses muusik Dave Bentoni ja tema sõprade galakontsert “Golden Classics”, milles lööb kaasa ka tantsupaar Valeria ja Anton Semenovid. Eestist pärit, kuid viimased 7 aastat Moskvas elanud professionaalne tantsijanna ja tantsutreener Valeria on tantsumaailmas palju saavutanud.

Ta tantsib koos abikaasa Antoniga ja paar esindab juba kaks aastat Venemaad WDC Professional League võistlustel. Nad on 2016. aasta Euroopa meistrid ladina show-tantsudes ja 2017. aasta maailmameistrivõistluste finalistid. Valeria tegeleb lisaks ka tantsuriiete disainimise ja tootmisega. Dave Benton osales Valeriaga saates „Tantsud Tähtedega“ 2010. aastal ning nad on peresõbrad. Täpsemalt jutustab kõigest Valeria ise.

Kui vanalt Te hakkasite tantsima ja kelle juhendamisel?

Olen pärit Eestist ja kasvasin siin üles. Lõpetasin Tallinna Tõnismäe Reaalkooli ja seejärel TTÜ majandusteaduskonna. Võistlustantsudega olen tegelenud terve oma elu, seitsmendast eluaastast alates. Tõsiselt hakkasin alaga tegelema kümneaastaselt  Eduard Korotini tantsuklubis. See oli minu teine kodu, kus ma õppisin tantsimist ja olen selle kogemuse eest väga tänulik. Ma olin kahekordne Eesti meister. 3-4 kuud tantsisin Hispaanias ja sain partneriga Hispaania meistri tiitlid ladina tantsudes. Blackpool Dance festivali jõudsime Amateurs klassis poolfinaali, mis oli väga suur saavutus nii noorele paarile.

Kuidas on Teie elutee teid Moskvasse viinud ja mitu aastat Te seal juba elate?

Viimased 7 aastat olen elanud Moskvas. Minu toonane partner kutsus mu sinna, et saaksin temaga tantsida ja õpetada lapsi suures tantsuklubis. Mõne aasta jooksul suutsime treenida noortest tantsijatest Venemaa meistrid ja maailma tippvõistluste finalistid.

Ise tantsisin ühe aasta proffide seas oma tolleaegse treeneriga, kellega saime hõbemedali  Professional Russian National Championship`il ja jõudsime WDSF Euroopa meistrivõistlustel ladina tantsudes finaali.

2014. aastal kohtusin ühel Moskva võistlustel Antoniga, kellega oleme alates sellest päevast kogu aeg koos. Juba neli kuud pärast meie tutvumist tegi ta mulle abieluettepaneku. Viis kuud pärast esimest kohtumist toimusid meie pulmad. See oli küll väga kiire asjade käik, aga ma pole selles otsuses ühtegi päeva kahelnud. Tänaseks päevaks oleme abielus 3 aastat. Veedame peaaegu 24 tundi ööpäevas koos. Peale paari kuud suhtlemist hakkasime koos ka tantsima. Ühe aasta tantsisime täiskasvanutes ja viimased kaks aastat juba esindame Venemaad WDC Professional League`s. Eelmisel aastal me jõudsime Euroopa meistrivõistlustel ladina showtantsudes finaali ja sellel aastal maailmameistrivõistlustel kaotasime ühe kohaga maailmameistrite tiitli, seda skeitingu süsteemi pärast. Oleme ka paljude maailma TOP-võistluste finalistid.

Kui tihti reisite tänu võistlemisele?

Võistlusgraafik on meil päris tihe, reisime üle maailma erinevatesse paikadesse umbes 2-3 korda kuus. Lisaks käime ka Inglismaa, Eesti ja Venemaa klubides ja aitame lastel võistlusteks valmistuda.

Kohtusite Dave`iga saates “Tantsud tähtedega”, kuid nüüdseks on Teist saanud väga head sõbrad?

Jah, Dave`iga saime tuttavaks 2010. aastal saates ja oleme siiamaani väga head sõbrad. Dave`i pere on väga tore ja armas. Tema tütred on väga andekad, nagu nende vanemadki. Kogu nende pere oli ka meie pulmas, mis toimus Tallinnas 2014. aasta suvel.

Telesaate salvestuse ajal oli mul endal väga raske periood. Ma tegin võistlustantsudest vaheaja, sest minu jalga opereeriti. Dave toetas mind väga palju, mille eest olen talle elu lõpuni tänulik. Kes Dave tunneb, see teab, et tal on superenergia, mida on võimalik tunda nii tema kontsertidel kui temaga lihtsalt suheldes.

Dave`i kui artisti tundsin ma muidugi juba varem. Ta esines päris tihti oma bändiga meie võistlustel ja see muutis võistluse minu jaoks alati eriliseks. Tema lugudest on minu suur lemmik rumba stiilis lugu „Smile“. Selle loo saatel tantsisime ka Dave`ga saates „Tantsud tähtedega“.

Kas olete ka varem Dave`i kontsertidel tantsinud?

Oleme ka varem mõned korrad esinenud Dave`i kontserdil ja ka seekord leidsime oma tihedas graafikus aega, et tulla kontserdile Dave`i laule saatma. Lisaks on see suurepärane võimalus taaskord kohtuda Dave ja tema perega.

Mis on teie elu moto/põhimõtted?

Minu elu moto on: Live for the moment. 

Foto: erakogu

Mida soovitaksite noortele ja lastele, kes täna alles alustavad oma tantsukarjääri?

Nad peaksid meeles pidama mõningaid lihtsaid elutõdesid. Kasuta igat päeva maksimaalselt ära. Tee kõike hingega ja usu parimasse. Kõik mis juhtub, juhtub põhjusega ja rajab aluse paremale tulevikule. Kõike siin ilmas on võimalik saavutada. Elus on tähtis olla töökas ja minna ainult edasi.

Tegelete lisaks ka tantsukleitide disainimisega?

Kogu elu oleme emaga ise mulle kleite disaininud, nüüd leidsin õmbleja, kes suudab minu ideid ka realiseerida. Juba kaks aastat tegelen tantsimise kõrvalt ka võistlustantsukleitide disainimisega. Kõik minu tooted kannavad SVimage (Special view on image) brändi nime. Me toodame riideid mitte ainult Venemaa tantsijatele, vaid omame kliente ka Euroopas, Ameerikas ja isegi Austraalias. Selle aja jooksul olen jõudnud  teha kaks kollektsiooni riideid.