1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Tartu muusikanädal toob Tartu südalinna 23 artisti
Tartu muusikanädal toob Tartu südalinna 23 artisti

Tartu muusikanädal toob Tartu südalinna 23 artisti

Tartus augusti alguses toimuv muusikanädal toob südalinna 23 artisti, ühtlasi pakub filmifestival tARTuFF rohkelt väärtfilme.

Terve nädala linastuvad Raeplatsil asuvas vabaõhukinos tasuta väärtfilmid ning 8.-10. augustil kulmineeruvad sündmused Tartu muusikanädalaga, mis Tartu hoovid ja kohvikud hea muusika ja põnevate esinejatega täidab. Suureks festivaliklubiks kehastub Vilde maja Vallikraavi tänaval, kus kolmel laval astub reedel, 9. augustil üles 16 erinevat esinejat.

Tartu muusikanädala raames astub sel aastal üles kokku 23 artisti. Kaasa löövad ka Ewert & The Two Dragonsiga samal aastal maineka Euroopa EBBA auhinna pälvinud Soome indi-rocki bänd French Films ning samuti Soomest pärit grupeering Black Lizard. Lätist jõuab Tartu publiku ette lauljatar Alise Joste, Eesti esinejatest on kavas Odd Hugo, Mari Kalkun, Frankie Animal, Aapo Ilves ja Alar Kriisa, Tallinn Daggers, Badass Yuki, Junk Riot ning veel palju põnevaid artiste.

Tartu muusikanädala südameks on sel korral legendaarne Vilde maja, mis läbi kõigi korruste ja saalide kehastub üheks õhtuks ümber kolme lavaga klubiks. Vilde majas on muusikasõpradel 9. augusti õhtul ja öösel võimalus erinevais saalides elada kaasa 16 erinevale esinejale jazzist tantsumuusika ja rockini. Avatud on ka Vilde köök ning süüa pakutakse hiliste öötundideni.

Neljapäeval kell 17 toimub Tartu loomemajanduskeskuse uhiuue pargi pidulik avamine. Sellele järgneb meeleolukas festivali avapidu Jazzklubis. Reedel ja laupäeval on tasuta programmiga linnalavad üles seatud Tartu loomemajanduskeskuse hoovi, Antoniuse Õue ja Tartu Jazzklubisse.

Head Uudised GoodNews