1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. „Teismeline rahaboss“ annab Eesti laste käsutusse pere rahakoti!
„Teismeline rahaboss“ annab Eesti laste käsutusse pere rahakoti!

„Teismeline rahaboss“ annab Eesti laste käsutusse pere rahakoti!

TV3 Teismeline rahaboss 1Juba järgmisel kolmapäeval alustab TV3s uus sari „Teismeline rahaboss“, kus peategelasteks on teismelised, kel avaneb võimalus saada üheks kuuks enda käsutusse perekonna rahakott.

„Teismeline rahaboss“ on tõsieluline sotsiaalne eksperiment, mille iga osa peategelaseks on teismeline, kelle kasutada jääb perekonna kogu teenistus. Just lapse käes on võim kõiki otsuseid langetada ja raha kulutada või siis hoopis kokku hoida. Lapsevanemad aga on taandatud lapse rolli ning peavad ootama, kas ka neile taskuraha jagub.

Teismeline rahaboss_LOGOTeismelise ülesandeks on hoolitseda selle eest, et perel oleks, mida süüa, et maksud oleks makstud, et elu kulgeks normaalselt ja probleemideta. Kas sellise vastutusega saadakse hakkama? Kas kuu aega rahabossina õpetab noortele, et raha ei kasva puu otsas? Kas on võimalik, et kogu summa kulub ruttu pigem laste endi huvides ehk ilusatele asjadele ja lõbustustele?

Teismelistele on finantsnõuga abiks Swedbank’i kogenud erakliendihaldur Ljudmilla. Tema juhatuse all õpivad teismelised koostama pere eelarvet ja sellest kinni pidama, kuid lõplikud otsused teevad noored siiski ise.

Saatesarjas osalevad neli erineva tausta ja tarbimisharjumustega noort. 15-aastane Kevin on pärit suurest taluperest Tartu lähistel ja tema pere eelarve pole kuigi suur. Valgamaal elav 16-aastane Timea-Helen on harjunud saama kõike, mida ta soovib. Kernus elav 15-aastane Andri peab hoolitsema nelja õe-venna eest, kuid tahab väga ka uut telefoni. Tallinnas elav 15-aastane Sirle on ema sõnul paras kitsipung ja raha kulutamine tekitab temas süümepiinu.

„Teismeline rahaboss“ alustab TV3s kolmapäeval kell 20.00.

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=606583″]

Head Uudised GoodNews