1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Trad.Attack!’i Eesti tuuri külastas üle 6000 kuulaja
Trad.Attack!’i Eesti tuuri külastas üle 6000 kuulaja

Trad.Attack!’i Eesti tuuri külastas üle 6000 kuulaja

Foto: Silver Tõnisson

Jaanuaris Eesti Muusikaauhindade jagamisel aasta ansambliks valitud Trad.Attack! tuuritas veebruaris ja märtsis kolm nädalat mööda Eestit. Tuuri raames jõuti igasse maakonda ning 15 kontserti külastas kokku üle 6000 inimese.

Trad.Attack! käis läbi nii suuremaid kontsertsaale (Jõhvi kontsertmaja, Sindi Seltsimaja, Linda Rahvamaja jne) kui ka väiksemaid kohti (Mustvee Kultuurikeskus, Kärdla Kultuurikeskus jne). Tuuri korraldaja Jalmar Vabarna: “See oli suurepärane kogemus ja võimalus jagada oma muusikat terve Eestiga. Igal pool võeti meid ka väga soojalt vastu ning kiideti meie tuuri terviklahendust, kus lisaks professianaalsele korraldusele oli tipptasemel heli- ja valgustehnika ning hulgaliselt valikut fännitoodetes.” Vabarna lisas: “Eriliseks katsumuseks osutus Hiiumaale jõudmine, sest praamiliiklus oli häiritud. Siiski leidsime lahenduse ja jõudsime Kärdlasse lennukiga.”

Bänd otsustas igale maakonnale anda välja ka sümboolsed tiitlid. Kõige hullumeelsema publiku auhinna pälvis Saaremaa, tehniliselt parima saali auhinna sai Jõgevamaa ja publiku rekordi tegi Põlvamaa. Täpse nimekirja leiate altpoolt.

Bänd tänab Eesti maakondade publikut, kohalikke korraldajaid ja oma meeskonda. Eesti Tuuri finaalkontsert filmiti üles Telia poolt ning jõuab peagi ka Telia videolaenutusse. Trad.Attack!’i näeb Eestis jälle esinemas juba aprilli alguses toimuval Tallinn Music Week’il.

VILJANDIMAA – kõige soojem kohalike korraldajate poolne vastuvõtt!
TARTUMAA – esimene väljamüüdud kontsert ehk kõige tulihingelisemad fännid!
RAPLAMAA – suurim üllataja! (kohalike andmetel pole Rapla publik kunagi niivõrd valjult ühelegi kontserdile kaasa elanud)
VALGAMAA – kõige rahvusvahelisem publik!
JÄRVAMAA – kõige valjem ja kaasaelavam publik!
HARJUMAA – kõige vürtsisem lavatagune snäkk!
LÄÄNEMAA – kõige pikemad aplausid!
HIIUMAA – kõige ekstreemsem kontsertpäev ja lainetavam publik!
SAAREMAA – kõige hullumeelsem publik!
PÄRNUMAA – kõige nostalgilisem kontsertpaik!
JÕGEVAMAA – tehniliselt parim kontsertpaik!
IDA-VIRUMAA – kõige suurejoonelisem kontsertpaik!
LÄÄNE-VIRUMAA – kõige rohkem uusi fänne!
VÕRUMAA – kõige üllatavam kontsertpaik! 
PÕLVAMAA – publiku rekord, fännitoodete müügirekord, kõige soojem publik ja parim lavatagune toit!

Head Uudised GoodNews