1. Avaleht
  2. Film
  3. TREILER! Eesti kinodesse jõuab vahva Norra perefilm „Maadeavastaja Pulkson“
TREILER! Eesti kinodesse jõuab vahva Norra perefilm „Maadeavastaja Pulkson“

TREILER! Eesti kinodesse jõuab vahva Norra perefilm „Maadeavastaja Pulkson“

23. novembril jõuab Eesti kinodesse Norra perefilm „Maadeavastaja Pulkson“ („Ekspedisjon Knerten“, 2017), järjekordne lugu Väikevennast ja tema sõbrast oksast. 

Eesti keelde on filmi dubleerinud juba traditsiooniliselt Tiina Vilu, Priit Öövel, Toomas Krall, Kristiine Truu, Kristi Aule, Andrus Kasesalu, Priit Matiisen ja teised, kirjanik Anne-Catherine Vestly (1920-2008) südamlikud lood on aga inspireerinud uusi filmitegijaid.

Pulksoni esimesed kolm filmi olid nii populaarsed, et jõudsid Eestimaale lühikeste vahedega 2011.-2012. aastal. Uues filmis kehastab Väikevenda uudishimulikult ja heatahtlikult 8-aastane Filip Mathias Eide. Åsleik Engmark polnud mitte ainult esimese „Pulksoni“ lavastaja, vaid häälestas ka nimitegelast ja see oli suur kaotus, kui ta 2017. aastal kõigest 51-aastasena suri.

Andreas J. Riiseri režiidebüüt „Maadeavastaja Pulkson“ pakub seiklust Norra looduses. Väikevend kolib Pulksoni ja perega Norra lääneossa. Väikevend unistab olla Roald Amundsen, kes ekspeditsioonil lund ja jääd trotsib. Ühel päeval on Pulkson kadunud. Sõbra päästmiseks võtab Väikevend salaja ette ohtliku ekspeditsiooni. Nüüd tuleb isal (Anders Borchgrevink) nad mõlemad leida. Mägedes tabab kõiki lumetorm. Tagatipuks juhtub see kõik jõuluõhtul.

Vestly, kellelt Eesti Raamat väljastas ligi 50 aastat tagasi legendaarsed „Kaheksa väikest, kaks suurt ja veoauto“ (1970) ja „Vanaema ja kaheksa last metsas“ (1971), on kirjutanud raamatuid nii palju, et materjali jagub veel mitmeteks filmideks.

Filmi levitab Estinfilm.

Eestikeelne treiler!

Head Uudised GoodNews