1. Avaleht
  2. Film
  3. Forum Cinemas
  4. TREILER I Taika Waititi värskeim film “Jänespüks Jojo” võitis tänavusel Toronto filmifestivalil hinnatud publikupreemia
TREILER I Taika Waititi värskeim film “Jänespüks Jojo” võitis tänavusel Toronto filmifestivalil hinnatud publikupreemia

TREILER I Taika Waititi värskeim film “Jänespüks Jojo” võitis tänavusel Toronto filmifestivalil hinnatud publikupreemia

Lavastaja ja stsenarist Taika Waititi värskeim film “Jänespüks Jojo”, mis võitis tänavusel Toronto filmifestivalil väga hinnatud publikupreemia, suudab säilitada imetlusväärse tasakaalu Waititile omase huumorimeele ning filmis leiduvate tõsisemate ja ka kainestavamate stseenide vahel. Teise ilmasõja puhkemisest on möödas juba 80 aastat, aga „Jojo“ lugu on vaat et relevantsem kui eales varem. Film jõuab kinno 3. jaanuarist.

10-aastane Jojo (Roman Griffin Davis) unistab saada kõigi aegade parimaks noorhitlerlaseks, kuid kõik ei lähe nii, nagu ta lootis. Rasketel hetkedel leiab ta aga alati tuge oma kujuteldavalt sõbralt, kelleks pole ei keegi muu kui Hitler (Taika Waititi) isiklikult…

Poisi – ja mõistagi ka tema koloriitse kujuteldava semu – maailm pöördub aga pahupidi hetkel, kui ta ühel pealtnäha kenal päeval avastab koletu tõsiasja, et tema ema (Scarlett Johansson) varjab nende korteris noort juudi soost tütarlast (Thomasin McKenzie). Olukorras, kus tema ainsaks usaldusisikuks ja nõuandjaks on idioodist füürer, kes kõigele lisaks on ka imaginaarne, peab Jojo seisma silmitsi oma seni suhteliselt pimeda fanatismiga.

Osades Scarlett Johansson (“Tasujad: Lõppmäng”), Taika Waititi (“Thor: Ragnarok”, “Hunt for the Wilderpeople”), Oscari-võitja Sam Rockwell (“Kolm reklaamtahvlit linna servas”), Rebel Wilson (“Preilid petised”), Alfie Allen (“Troonide mäng”, “John Wick”), Stephen Merchant (“”), Thomasin McKenzie (“”) ja Roman Griffin Davis (“”). Filmi aluseks on romaan “Vangistatud taevas” (Caging Skies), mille annab eesti keeles välja kirjastus Varrak.

Head Uudised GoodNews