1. Avaleht
  2. Film
  3. TREILER! „Timm Thaler ehk müüdud naer“: mis juhtub, kui sa müüd oma naeru?
TREILER! „Timm Thaler ehk müüdud naer“: mis juhtub, kui sa müüd oma naeru?

TREILER! „Timm Thaler ehk müüdud naer“: mis juhtub, kui sa müüd oma naeru?

Tim Thaler on vaene, aga ta naerab palju ja tihti. Ta naer on nii lummav ja nakatav, et kuratlik parun Lefuet tahab seda iga hinna eest endale. Maailma rikkaim mees teebki poisile pakkumise: kui Tim nõustub talle oma naeru müüma, võidab ta iga kihlveo, mille kunagi sõlmima peaks.

Algul lööb poiss kõhklema, kuid kirjutab siiski lepingule alla. Nüüd täituvad kõik tema soovid, kuid ilma naeruta on Timm hoopis teine inimene. Ta kaotab kõik oma sõbrad peale Ida ja hotelli baarmen Kreschimiri. Peagi mõistab poiss, et võime naerda on palju rohkem väärt kui kõik maailma rikkused. Koos loodavad nad Timi paruni küüsist päästa ja kavalusega poisile tema haruldane naer tagasi saada. See tundub olevat üsna võimatu ettevõtmine…

Seikluslik koguperefilm põhineb populaarse saksa lastekirjaniku James Krüssi samanimelisel raamatul, mis ilmus Saksamaal 1962. aastal ning on võitnud mitmeid lastekirjanduse preemiaid, sh mainekaima H. Ch. Anderseni preemia aastal 1968.

Film on valminud Saksamaal 2017. aastal, tootjaks Constantin Film, režissööriks Andreas Dresen ning kannab saksakeelset originaalpealkirja „ Timm Thaler oder das verkaufte Lachen“, inglise keeles „The Legend of Timm Thaler or the who sold his Laugher”.

Linateose on dubleeritud Industrial Productions stuudios filmistuudio Estinfilm tellimusel, tõlkijaks Jaanus Jõekallas, dublaazhirezhissööriks Oleg Davidovitch ja produtsendiks Mati Sepping.

Tegelastele andsid hääle näitlejad Mart Müürisepp, Tõnu Kilgas, Allan Kress, Priit Öövel, Ellen Kilgas, Andrus Kasesalu, Toomas Krall jt.

17. augustist kinodesse jõudev „Timm Thaler ehk müüdud naer“ kestab 102 minutit ja seda levitab Estinfilm.

VAATA TREILERIT!

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews