1. Avaleht
  2. Inimene
  3. TUNNUSTUS KOOSTÖÖ EEST! Ants Väärsi invatakso ja omavalitsuste koostöö haigete abistamisel saab tunnustuse
TUNNUSTUS KOOSTÖÖ EEST! Ants Väärsi invatakso ja omavalitsuste koostöö haigete abistamisel saab tunnustuse

TUNNUSTUS KOOSTÖÖ EEST! Ants Väärsi invatakso ja omavalitsuste koostöö haigete abistamisel saab tunnustuse

Ants VäärsiKompetentsuskeskuse Linnalabor algatatud koostöönäidete konkursil sai teenuse kategoorias võidu osaühingu Antsu Takso invatakso teenus hea koostöö eest piirkonna omavalitsustega, ennekõike aga Põlva vallaga.

Infarkti läbi põdenud ja vähi taanduma sundinud Ants Väärsi alustas kolme aasta eest invataksoga inimeste vedamist arstide juurde ja tagasi, seda peamiselt Kagu-Eestis, ja vajaduse korral ka üle riigi. Selle ennastsalgava töö tegemisel on Antsu abistanud naabervald Põlva, aga ka mitmed teised omavalitsused, kes on toetava käe ulatanud ennekõike vedudega seotud kulutuste rahastamisel.

Autasu pälvinud tunnustus kuulubki jagamisele asjaliku invataksojuhi ning tema tegevust mõistvate ja toetavate valdade ning linnade vahel. Siinjuures olgu ära märgitud, et toetus on läinud täielikult teenusele, selle osutaja Ants Väärsi on ise leiva lauale saanud oma pensioniga, vallad aga toetavad Antsu hoolimata maapiirkondade kehvast tulubaasist ja riigitoe nappusest.

Konkursil anti välja auhinnad kolmes kategoorias ning tehti kolm äramärkimist. Reedel, 20. novembril kell 16 Rakveres Aqva Spa Konverentsikeskuses toimuval kogukondade ja omavalitsuste foorumil kuulutatakse välja parimad koostöönäited ning auhinnatavatel surub kätt ja soovib jõudu zürii esindaja riigikogulane Artur Talvik.

Konkursi žüriisse kuuluvad ka “Teeme ära!” maailmakoristusaktsiooni eestvedaja Rainer Nõlvak, Eesti Koostöö Kogu programmijuht Külli Taro, Kodukandi juhatuse liige Anzori Barkalaja ja EMSL-i kogukonnapraktika koordinaator Aljona Galazan. Korraldajad on E-riigi Akadeemia, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit, Linnalabor.

Nominendid leiti tänu vihjetele inimeste koostööst omavalitsusega, mis on aidanud koduvallas või –linnas (või ka mujal Eestis) elule uut hoogu anda.

Head Uudised GoodNews