1. Avaleht
  2. Film
  3. TUULT TIIBADESSE I Eesti lühifilm “Virago” jahib Oscarit
TUULT TIIBADESSE I Eesti lühifilm “Virago” jahib Oscarit

TUULT TIIBADESSE I Eesti lühifilm “Virago” jahib Oscarit

Kerli Kirch Schneideri debüütfilm “Virago” valiti Põhja-Ameerika suurimale lühifilmide festivalile Palm Springs ShortFest USA-s. Veidi varem sai Nafta Filmsi poolt toodetud film kutse mainekale Busani rahvusvahelisele lühifilmide festivalile Lõuna-Koreas.

Ameerika Ühendriikide prestiižikamale lühifilmide festivalile laekus sellel aastal üle 6000 filmi rohkem kui sajast riigist üle maailma. Osalema pääseb neist ca 300 filmi, mis linastuvad temaatilistes programmides. Palm Springs ShortFest raames toimub ka filmiturg, mis annab hea võimaluse lühifilmide leviks Ühendriikides.

Busani rahvusvahelise lühifilmifestivali eesmärk on tutvustada maailmale eelkõige Aasia, Austraalia ja Okeaania riikide filmilugusid, mistõttu festivalile laekunud filmide arv on väiksem – ca 2700 filmi. Peale kolmekordset sõelumist pääsevad festivali võistlusprogrammi vaid 40 filmi, muutes lõppvalikusse pääsemise tõeliseks privileegiks.

Kaks erineva profiiliga festivali on mõlemad Oscari kvalifikatsiooniga. Virago on tänase seisuga valitud osalema viiele Oscari kvalifikatsiooniga filmifestivalile!

Eestis esilinastus film Pimedate Ööde filmifestivali alafestivalil PÖFF Shorts ning Eesti kinodes lühifilmide kogumikus “VÄRSKE VERI: Parimate kavatsustega”.

Kerli Kirchi debüütlavastuse peaosades on Tiina Tauraite ja Juhan Ulfsak. Teistes rollides Hilje Murel, Anneli Rahkema ja paljud Võrumaa kohalikud elanikud. Filmi operaator on Mart Ratassepp, kunstnik Kaia Tungal, kostüümikunstnik Liis Plato ja produtsent Diana Mikita. Filmi peatootja on Nafta Films, kaastootjana andis oma olulise panuse Tugev Tuul Films.

Filmi tootmist on toetanud Eesti Filmi Instituut ning Eesti Kultuurkapital.

Festivalide levi teostab ShortEst | Eesti Lühifilmi Keskus ja rahvusvahelist kommertslevi interfilm Berlin Management GmbH.

Head Uudised GoodNews