1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Uku Suviste tähistab koos Tallinna Poistekooriga väärikat 25 aasta juubelit
Uku Suviste tähistab koos Tallinna Poistekooriga väärikat 25 aasta juubelit

Uku Suviste tähistab koos Tallinna Poistekooriga väärikat 25 aasta juubelit

Uku Suviste tähistab koos Tallinna Poistekooriga väärikat 25 aasta juubelitTallinna Poistekoor tähistab 25 aasta juubelit. Kogu selle väärika aja on olnud koori kunstiline juht ja peadirigent Lydia Rahula. Enamik laulupoisse on alustanud kooristuudios laulmist 6–7aastaselt ettevalmistuskoorides Primo ja Secundo ning õpib ja mängib ka mõnd pilli. Koor on olnud võidukas lugematutel konkurssidel ja festivalidel, viimati 2012. aastal Itaalias Riminis lastekooride kategoorias ja 2013. aasta kevadel Eesti Meestelaulu Seltsi korraldataval poistekooride võistulaulmisel, kus saavutati A-kategoorias I koht.

Laulja ja helilooja Uku Suviste õppis Tallinna 21. Koolis muusikakallakuga klassis ajal, mil solfedžo õpetajaks oli samuti Lydia Rahula. Andekas muusik lõpetas Tallinna muusikakooli klaveri erialal ning astus hiljem Berklee Muusikakolledzisse ning täiendas end muusikaproduktsiooni ja laulu erialal.

_KKK2095_vÜllatusesinejatena astuvadki juubelipeol üles Uku Suviste ja Artjom Savitski.

“Võlgnen suure osa oma musikaalsusest oma muusikaõpetajale Lydia Rahulale, kes on ühtlasi ka Tallinna Poistekoori juht. Mäletan, et Lydia oli kooliajal väga konkreetse ja kindla suhtumisega, väga temperamentne nii õpetaja kui koorijuhina. Ta oskas ka kohati igava muusikateooria kõigi jaoks huvitavaks teha. Alati suurt kvaliteeti ja perfektsuseni puhtust taganõudvana oli ka tema solfeedžoõpetus ning poistekoori tase väga kõrge. Mul on suur au üle pika aja taaskord poistekooriga koos lavale astuda,” rääkis Uku Suviste.

Tallinna Poistekoori 25 aasta juubelit tähistatakse kokku kolme kontserdiga. Esimene neist on juba homme kell 19 Pärnu kontserdimajas. 29. novembril astuvad Tallinna Poistekoori vilistlaste meeskoor, Andres Uibo, Ka Bo Khan ning üllatusesinejad Tallinna Poistekoori vilistlaste ridadest algusega kell 19 üles Vanemuise kontserdimajas ning 30. novembril esinevab väärikas seltskond juba Estonia kotserdisaalis.

Piletiinfo SIIN!

Head Uudised GoodNews