1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Ülemaailmselt tuntud flamenkokitarrist Jesse Cook annab peagi Tallinnas kontserdi
Ülemaailmselt tuntud flamenkokitarrist Jesse Cook annab peagi Tallinnas kontserdi

Ülemaailmselt tuntud flamenkokitarrist Jesse Cook annab peagi Tallinnas kontserdi

JesseCookEestisse on tulemas ülemaailmselt tuntud flamenkokitarrist Jesse Cook, kes esineb 22. märtsil oma ansambliga teatrikeskuses Vaba Lava. Kitarristi on tänapäeval loetud üheks eriti silmapaistvaks “nuevo flamenco” stiili esindajaks muusikamaailmas, kelle töödes on elemente flamenko rumbast, jazzist ja paljudest teistest maailma muusikastiilidest.

Jesse Cook on saanud ajakirja Acoustic Guitar Magazine parima flamenkokitarristi hõbedase autasu kuldse Paco De Luzia järel. Ta on ka kolmekordne Kanada Smooth Jazz autasu saaja kategoorias “Aasta kitarrist”. Muusiku loomingulisel väljakujunemisel on oluline roll sünnilinnal Arles`il Lõuna-Prantsusmaal ja sealse flamenkoansambli Gipsy Kings solistil Nicolas Reyesil. Muusikaõpingud aga algasid Jessel pärast kolimist Kanadasse, ema kodumaale Kanadasse. Seal jätkas ta klassikalise ja džässkitarri õpinguid kõige prestiižsemates muusikakoolides, mida ta hiljem unustada püüdis, sukeldudes mustlasmuusika traditsioonidesse, mida antakse kirja panemata edasi põlvest põlve.

JesseCook05

Jesse Cook on salvestanud kaheksa stuudioalbumit ning läbi sõitnud kogu maailma, tutvudes maailma muusikatraditsioonidega, mida ta on põiminud oma kordumatusse stiili, mida ta ise nimetab flamenko rumbaks. Lisaks väljamüüdud kontsertidele ja osalemisele mainekatel festivalidel on Cook esinenud soojendusesinejana sellistele tähtedele nagu B. B. King, Ray Charles ja Diana Krall. Ta on pälvinud palju nimekaid muusikaauhindu, kuid kõige paremini tunneb flamenkokitarrist ennast siiski kontserdilaval. Tema muusika on olnud taustaks ka menuseriaali “Seks ja linn” mitmele romantilisele episoodile.

JesseCook14

Piletid Jesse Cooki kontserdile on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews