1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. ÜLIMENUKAS! Maailma kiireima klaverimängija Peter Bence kontserdile tulid müügile teise rõdu piletid
ÜLIMENUKAS! Maailma kiireima klaverimängija Peter Bence kontserdile tulid müügile teise rõdu piletid

ÜLIMENUKAS! Maailma kiireima klaverimängija Peter Bence kontserdile tulid müügile teise rõdu piletid

4. novembril esineb Tallinnas Alexela kontserdimajas maailma kiireim klaverimängija Peter Bence, kelle kontserdile saab nüüd osta teise rõdu pileteid.

Esimese rõdu piletid müüdi kiiresti läbi, seoses suure nõudlusega on nüüd müügis ka piletid teisel rõdul.

Peter Bence on rokkiv klaverivirtuoos, kes on elavaks tõestuseks sellest, et klassikaline muusika on kõike muud kui igav. Tema töötlused Queeni, Michael Jacksoni ja teiste megastaaride lugudest on kogunud internetis 300 miljonit vaatajat. Ainuüksi viimase aasta jooksul on ta esinenud neljal kontinendil ja rohkem kui 20 riigis.

2012. aastal püstitas ta Guinnessi rekordi maailma kiireima pianistina. Bence skoor oli 765 klahvilööki minutis, mida tänase päevani pole keegi suutnud üle lüüa. Bence ütleb ise, et eksperimenteerib kõigega, mida klaver pakub. Tema eesmärk on veenda ka nooremaid kuulajaid selles, et klaver on tõeliselt äge instrument.

Bence võttis klaveril esimesed akordid juba kaheaastaselt, kui ta mängis vanaema pianiinol multifilmide meloodiaid. Mozartist ja Lisztist inspireerituna komponeeris ta esimesed teosed vaid seitsmeselt, 11-aastaselt andis aga välja esimese sooloalbumi. Klassikalise muusikahariduse sai Bence Ungaris. Edasi viisid õpingud mainekasse Bostoni Berklee kolledžisse, kust sai alguse tema rahvusvaheline tähelend.

VAATA KA RINGVAATE INTERVJUUD! 

Piletid on müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews