1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. UUS ÕHTUSARI! Algavad “Sõpruse dokiõhtud”
UUS ÕHTUSARI! Algavad “Sõpruse dokiõhtud”

UUS ÕHTUSARI! Algavad “Sõpruse dokiõhtud”

Sõpruse ekraan Foto allikas: www.kinosoprus.ee
Sõpruse ekraan
Foto allikas: www.kinosoprus.ee

“Sõpruse dokiõhtud” keskendub autoridokumentaalidele eesmärgiga tuua publikuni omanäolised, huvitavad ja haruldased filmipärlid. Tänavuse sarja eesmärk on tutvustada dokumentaalfilmi žanri, tuues ekraanile dokumentaalfilmide paremiku nii kaugemast minevikust kui viimastest aastatest. Filmisarja programm varieerub klassikalises mõistes dokumentaalfilmidest kuni detailselt taaslavastatud sündmuste ja puhta fiktsioonini.

Sari saab alguse 26. jaanuaril kell 19 kinos Sõprus. Sarja avafilm on Zachary Heinzerlingi “Cutie and the Boxer”, mis tunnistati Sundance filmifestivalil parimaks dokumentaalfilmiks ning kandideeris Oscarile. See on intiimne ja võimas kaemus elust, kunstist ning kunstnike elust. Filmi kangelasteks on New Yorgis resideeruv värvikas abielupaar – avangardi ikoon Ushio Shinoahara ja tema graafilisest disainerist naine Noriko. Kunstniku ja tema muusa kirglik abielu on kestnud juba 40 aastat, täpselt sama kaua on Ushio tegutsenud Brooklyni erinevates stuudiotes ning galeriides. “Kunst on nagu deemon, mis võtab su elu üle võimust”, ütleb Ushio.

“Cutie and the Boxer” on emotsionaalne film loovusest, suur armastuslugu täis kirge ja viha ning loobumisi ja taasleidmist. Ja kõne all ei ole siin ainult inimeste omavahelised suhted, vaid suhted kunsti ja loomesse. Filmile eelneb sissejuhatus.

Dokumentaalfilmid aitab Sõpruse ekraanile tuua Kultuurkapital ja DHL Eesti.

Filmil on inglisekeelsed subtiitrid. Täpsem info leiad SIIT!

Üritusega saab liituda Facebookis.

Head Uudised GoodNews