1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Uus tüdrukutebänd tahab rokkmuusikas laineid kergitada
Uus tüdrukutebänd tahab rokkmuusikas laineid kergitada

Uus tüdrukutebänd tahab rokkmuusikas laineid kergitada

Foto: Liina Notta
Foto: Liina Notta

Eesti muusikamaastikule on tekkinud uus tüdrukutebänd, kelles mõned näevad Vanilla Ninja järeltulijat, viis gosh-tüdrukut aga tahavad olla pigem omanäolised, kuid sama tulised ja kuumad kui ninjad. Ansambli G.O.S.H ehk Girls On Stage Hot lauljaks on Anne Arrak, trumme taob Hele-Riin Uib, koosseisu kuuluvad veel Georg Otsa kooli lõpetanud muusikud Liina Kuill klahvpillidel, Hanna Parman bassil ja Helena Anni kitarril.

Solist Anne Arrak, kuidas G.O.S.H. tekkis ­ kas leidsite, et nišš tüdrukutebändiks on olemas?

G.O.S.H. tekkis nii, et minul ja trummaril Hele-Riinul tekkis soov koos bändi teha ja kohe pärast seda tuli ka mõte, et miks mitte moodustada siis juba tüdrukute bändi? Tundus olevat hea idee, kuna Eesti muusikamaastikul pole päris mitu aastat ühtegi sedalaadset kooslust esinenud.

Kas esmased muljed näitavad, et see koht on ka tegelikult olemas?

Kui esimese paari päevaga sai meie debüütsingel ja video YouTube’is 19 000 vaatamist, olime kõik positiivselt üllatunud. Tundub, et meid võeti väga hästi vastu ja ilmselt oli nõudlus tüdrukute bändi järele suurem, kui me isegi arvata või loota oskasime.

Millised on vastukajad meedias ilmunud uudisele uuest bändist?

Sellele küsimusele on keeruline vastata, kuna ma ei oska näha inimeste mõtetesse ja seda, mida nad tegelikult arvavad. Kahjuks on kogemus näidanud, et kipuvad pigem kommenteerima need, kellel on midagi kritiseerida. Inimesed, kellele meeldime, ei vaevu seda kommentaaridesse kirjutama. Aga kui arvestada meie video YouTube’i vaatamiste arvu, võin oletada, et inimestel on huvi meie tegemiste vastu. Kui on olemas ka publiku huvi, on võib-olla natuke lihtsam ennast tõestada ja nende südameid võita.

Foto: Liina Notta
Foto: Liina Notta

Millisele sihtgrupile laulud on suunatud?

Muusikamaitse on igal inimesel erinev, seega meie muusikat on oodatud kuulama kõik need, kellele meeldib väheke karmim muusika ja oleme õnnelikud igast rahvusest ja vanusest fännide üle. Kuna meil on bändis kõik tüdrukud, siis ei ole ka saladus, et lugude temaatika puudutab eelkõige noorte tüdrukute probleeme, unistusi, suhteid, maailmavaateid jne.

Kas bändil on ka eeskuju, kelle sarnased tahaksite olla? Ja kas on oma muusikastiil, mida viljelete?

Eks alguses ikka võtad endale eeskujusid, et ammutada kusagilt inspiratsiooni. Kuna oleme tüdrukute bänd, siis loomulikult võtame eeskuju kõikidest mõjukatest naismuusikutest, alustades Joan Jett’ist, lõpetades Beyonce’ga. Meie muusikastiil on pigem rokilik, kuigi on segatud ka pop’i ja elektroonika elemente.

Millised olete laval: rajud või rahulikud või … ?

Laval oleme sellised nagu sisetunne parasjagu nõuab.

Kuidas suhtute sellesse, kui teid võrreldakse Vanilla Ninjaga ja kas need bändid on üldse võrreldavad?

Suhtume sellesse vägagi positiivselt, kuna Vanilla Ninja oli üks edukamaid naismuusikutest koosnevaid bände Eestis ja nende karjäär oli kõrgelennuline. Ise arvame, aga seda, et päris Ninjad me siiski ei ole, sest nende bänd koosnes neljast laulutüdrukust. Meie bändi mudel on aga klassikaline: trumm, kitarr, bass, sünt ja vokaal.

Edasi bänd: kes on liikmed, kaua nad muusikaga on tegelenud ja mis teid kokku viis?

Bändiliikmed on kõik muusikaga tegelenud juba lapseeast saati. Mina alustasin laulmist juba suisa 3-aastaselt. Meid viis kokku ühine muusikamaitse ja osad meist olid ka juba varem üksteisega tuttavad. Mina tundsin trummarit ja klahvpillimängijat ja hiljem selgus, et kitarrist ja bassist olid juba vanad tuttavad ja varem koos bändigi teinud.

Anne, kuidas on sinu enda muusikukarjäär olnud pärast superstaarisaadet?

Foto: G.O.S.H
Foto: Liina Notta

Pärast saadet sai minu muusikukarjäär tuule tiibadesse. Ütleme nii, et tänu saatele tegelen siiamaani muusikaga ja teenin sellega ka elatist. Igasugused laulusaated on suurepärane platvorm, mis võib sind karjääriredelil kõvasti edasi aidata, seega mul on väga hea meel, et selliseid saateid produtseeritakse.

Kas sul on igasuguse (ebakonstruktiivse) kriitika suhtes juba paks nahk olemas või kas see üldse naislauljal peakski olema?

Ikka peaks olema, muidu on raske jääda iseendaks ja teha oma asja, hakkavad igasugused välised mõjutajad sind muutma. Esialgu läheb kriitika ikka veidi hinge, aga kui võtta rahulikult ja mõelda enda jaoks asjad läbi, jõuad lõpuks järeldusele, et sina ise tead ju kõige paremini kuidas oma asja ajada tahad. Teised võivad küll kritiseerida ja nõu anda, aga lõppude lõpuks usaldab iga inimene ainult iseennast. Kui võtan sellise seisukoha, suudan ka kriitikat paremini taluda. Ei tohi lasta ennast kõigutada.

Mida arvad teiste superstaarisaate parimate karjäärist?

Kõikidel superstaari saate võitjatel on Eestis hästi läinud, mis kinnitab veelgi enam mu arvamust, et sellised laulusaated on väga tänuväärt ja teretulnud. Iga laulja, kes võtab ennast tõsiselt ja soovib oma karjäärile hoogu juurde saada, peaks sellisest saatest läbi käima.

G.O.S.H on küll alles teismelise neiu staatuses, kuid rokitüdrukud on valmis saanud oma esimese singli “Blind Awake” ja video sellest. Lugu räägib tänapäeva noorte seas üha levivast elustiilist, mille keskmes on tõelist suhtlemist neelav arvutimaailm.

Usutles Jüri Kukk

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews