1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. UUT MUUSIKAS! Miss Ouade ja Robini lugu “Gonna Follow” toob talvest väsinud kuulajale D-vitamiini
UUT MUUSIKAS! Miss Ouade ja Robini lugu “Gonna Follow” toob talvest väsinud kuulajale D-vitamiini

UUT MUUSIKAS! Miss Ouade ja Robini lugu “Gonna Follow” toob talvest väsinud kuulajale D-vitamiini

Gonna FollowEesti muusikamaailmas on uute lugude esilekerkimine üsna tavaline ja nüüd valmis on saanud üks uus house`i stiilis lugu “Gonna Follow”. Muusikaprodutsent Katrin Kvade ehk Miss Quade ütleb “Gonna Follow feat Robin Juhkental” loo kohta nii: “Selle loo sõnum on lihtne — talv on pikale veninud ning ilmselge D-vitamiini puudus tekitab soovi sooja päikese järele. Seda on lihtne ja mõnus kuulata ning kui panna silmad kinni, siis justkui oleksidki palmi all.”

Kuidas aga see lugu sündis? “Laul valmis koostöös laulja Robin Juhkentaliga, kelle nägemus popmuusikast on minu omast hoopis erinev. Sõnad ja viis tekkisid Robini peas kohe, kui ta kuulas tausta, mida ma talle eelnevalt saatsin. Kuulasin tema idee interpretatsiooni ning kohe jäi kõrva huvitav sõnade rütmiline kasutus. Üldiselt stiilipuhtas deep house`is on vähe sõnu, pigem korratakse korduvat fraasi terve loo vältel. Robin aga suutis omapäraselt ühe fraasi rütmi mänglevalt varieerida. Vokaal selles loos on pigem elektroonilise tantsumuusika touch`iga, mis suunas lugu pigem popi poole. Selles seisnebki koostöö võlu erinevate artistidega — kunagi ei tea, kuhu suunas lugu liikuma hakkab, sest igaühel on oma nägemus, maitse ning stiil. Nii saab iga lugu omanäolisust ning teiste ideedega töötamine on ka põnev,” jutustab muusikaprodutsent Katrin. “Selles loos kuuleb ka päris klaverit ja kitarri, mida salvestasin, et lisada loole “hingamist” päris pillide kõla näol.”

Katrin ehk Miss Quade tutvustab ka ennast: “Olen ametilt helirezissöör ning mu igapäevane rutiin sisaldab palju muusika kuulamist, kontsertide helindamist ning ka artistidega suhtlemist. Muusikat hakkasin produtseerima paar aastat tagasi, otsides stiili, mis minule kõige paremini sobiks.”

Ühe loo produtseerimise protsess on Katrini sõnul huvitav teekond, mis jaguneb erinevateks etappideks, nagu idee leidmine, saundide otsimine, vokaali ja instrumentide salvestamine ning miksimine. “Olles varasemalt õpinud jazz-muusikat ning ka elektroonilise muusika kompositsiooni, on mul kujunenud välja enda nägemus helide maailmast ja sellest, kuidas helisid organiseerida üheks terviklikuks looks. Kuulan palju deep house stiilis muusikat, selle stiili elemendid puudutavad mind ning tekib soov ise just house’i produtseerida,” täpsustab ta.

Loo osalisteks on: lyrics — Robin Juhkental, production, mix — Katrin Kvade, master — Tammo Sumera, piano — Algis Pajulukaitis, Guitar — Kusti Lemba.

Head Uudised GoodNews