1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VAATA GALERIID! Soome eestlaste suvelõpupidu oli ehtne kaasmaalaste kokkutulek
VAATA GALERIID! Soome eestlaste suvelõpupidu oli ehtne kaasmaalaste kokkutulek

VAATA GALERIID! Soome eestlaste suvelõpupidu oli ehtne kaasmaalaste kokkutulek

Septembri esimesel nädalavahetusel korraldas Soome esimene eestikeelne raadiojaam Finest FM Helsingis sealsete eestlaste suvelõpupeo ja muidugi käis seal ka heade uudiste portaali GoodNews meeskond, sest raadiorahva näol on ju tegu heade koostööpartneritega.

Positiivitarid Monika Kuzmina ja Joanna Müür on varemgi Finest FM-i korraldatud üritustel käinud, kuid liiga vähe veel, et see enam ärevust ei tekitaks. Esimeseks eriliseks kohtumiseks Helsingisse viival laeval oli Tallinna TV saatejuhi Revo Raudjärve ja tema tiimi tabamine — nemad tegid seal oma igapäevatööd. “Meie telekanal teeb Soomes elavatest eestlastest palju uudised ja praegu on meil kavas teha siin laeval väike muusikavideo Anmatino bändiga,” selgitas Revo. Ansambel oli muideks teel samale üritusele, kuhu ka GoodNews.

Anmatino liige Anne Loho selgitas, et neile on esinemine töö, kolm tundi laval, repertuaar neile tavapärane, kuid kindlasti ei puudu sellest nende oma legendilugu “Kahte südant.” Richard Sepajõe on Anmatino verivärske liige 1. juulist ning sõitis uue mehena kohe Soome. Tema asendas senist meesssolisti ning on Anmatino lood juba selgeks saanud.

Lauljatar Merlyn Uusküla jäi GoodNewsi reporterile ette Helsingi sadamas ja ta tunnistas, et on ärevil, kuna pole siinsete kaasmaalaste ees aasta jagu esinenud. Merlyni õhturepertuaaris oli tema lugude paremik ja mõned Nexuse lood ning ta jagas ka auhindu ehk oma plaati koos “Raju reedega”. Vastas oli ka Finest FM-i eestvedaja Enari Maiste, kel on juba ürituste kogemus olemas ja kes suhtus toimuvasse stoilise rahuga, sest kõik tundus sujuvat ja meeskond on tal vinge. Teine korralduspoole esindaja Sander uskus kohale tulevat 300-400 eestlast ja estofiilset soomlast.

GoodNews toimetus tabas Helsingis Pressa peoruumides ettevalmistusi tegemast legendaarse Eesti muusikaprodutsendi Gunnar Loho. Peole esinema tuleku otsust ta bändiga pikalt kaaluma ei pidanud, vastus oli selge “ja” ning esinema mindi veel ka teistesse Soome paikadesse.

Helsingist Pressa peoruumidest tabas GoodNews toimetus enne suurt Finest FM pidu Soomes elava ja töötava Priit Raigi. Nagu Eesti peole kohane, oli ka fotograaf Eestist pärit. Igapäevaselt töötab Priit metalliettevõttes, kuid tema salajane kirg on hoopis fotograafia ning selles rollis kohtasid teda ka pidulised.

Oma arvamust Eestist ja eestlusest Soomes jagasid peo käigus veel paljud Maarjamaalt võõrsile läinud inimesed.

VAATA GALERIID!
Fotod: Joanna Müür, Monika Kuzmina, Priit Raig

Head Uudised GoodNews