1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Vahva! Gustav Adolfi Gümnaasium toob lavale “Entel-tentel” armastatud lastelaulud
Vahva! Gustav Adolfi Gümnaasium toob lavale “Entel-tentel” armastatud lastelaulud

Vahva! Gustav Adolfi Gümnaasium toob lavale “Entel-tentel” armastatud lastelaulud

gagitentel-lapsedGustav Adolfi Gümnaasiumi 385. juubeliaasta lõpuks toovad meie laululapsed lavale “Entel-tentel” armastatud lastelaulude koguperekontserdi.

Kõik tänased emad-isad ja vanaemad-vanaisad mäletavad, kuidas 1970ndatel naelutasid kogu rahva telerite ette võluvad väikesed laululapsed. Oli Horoskoobi kõrgaeg ning lapsedki laulsid täiskasvanute laule. Entel-tenteli laulukonkurss andis tõuke toonastele heliloojatele, et luua korraga palju vahvaid lastelaule. Need laulud on jäänud kõlama tänaseni ning ka tänased lapsed laulavad neid meelsasti, sest laulud on toredad ning seaded oivalised.

Onu Kalmeri põlvel Kersti ja Klarika ning kahes reas tublid laululapsed – seda vinüülplaati teavad kõik. Ehkki vahepeal on tehtud neist lauludest sadu poppe versioone ja covereid, on GAG laululastepere taastamas esialgset nostalgilist kontserdihõngu. Helilooja Tõnis Kõrvits kirjutas 29-le loole algupärased seaded ning just pisut vanaaegne, klassikaliste pillidega saavutatud heliline kõlapilt ja noorema vanuserühma tublid ja innukad laululapsed tagavad nostalgilise kontserdielamuse.

Formaat on vana, kuid lapsed uued – need, kes on 2016. aastal kuue- kuni kaheksa-aastased. Et ka hääl ei oleks veel liiga palju koolitust saanud.

Saateansambel on vanamoeline: flöödid, klarnetid, saksofonid, fagott, ksülofon ja vibrafon, trumm, klaver ning kontrabass. Selline klassikalise ansambli kooslus on tänapäeval luksus, kuid saab olema kontserdi kõlapildis kirsiks tordil. Ansamblis mängivad Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased 7.-12. klassidest, kellel on lisaks ka muusikaline haridus omandatud või omandamisel. Saateansamblit juhendavad helilooja Tõnis Kõrvits, Fred Rõigas ja Siim Aimla.

Laululapsed on valitud Gustav Adolfi Gümnaasiumi 1.-3. klassi õpilaste, Gustav Adolfi Muusikakooli ja Gustav Adolfi Koolituskeskuse eelkooli õpilaste seast meie muusikaõpetajate poolt, kes on ühtlasi ka laululaste juhendajateks.

Eesti armastatud lastelaulude koguperekontserdid ENTEL-TENTEL toimuvad:

26.12 – Vanemuise Kontserdimajas kell 18.00
27.12 – Jõhvi Kontserdimajas kell 13.00
28.12 – Pärnu Kontserdimajas kell 18.00
29.12 – Estonia Kontserdisaalis kell 18.00

Tartu, Jõhvi ja Pärnu kontsertidel teevad kaasa ka kontserdipaiga kodulinnas ja maakonnas elavad konkursi teel valitud väikesed laulusolistid.

Estonia kontserdisaalis 29. detsembril toimuval kontserdil teevad kaasa ka kunagised ETV saateansambli väärikas vanuses pillimehed ning muidugi toonased vahvad laululapsed, kes on tänaste laululaste emade-isade ning koguni vanavanemate ealised.

gagitentel

Head Uudised GoodNews