1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Aigar Kallas Hannes Võrno saates: eestlastel on metsaga side, sest meil on metsa nii palju
VIDEO! Aigar Kallas Hannes Võrno saates: eestlastel on metsaga side, sest meil on metsa nii palju

VIDEO! Aigar Kallas Hannes Võrno saates: eestlastel on metsaga side, sest meil on metsa nii palju

RMK juhatuse esimees Aigar Kallas ütles saates „Hannes Võrno 33 minutit“, et eestlastele läheb mets korda, kuna meil on metsa nii palju.

„Maanteede ääres raiutakse igal aastal saja metsatüki kohta vaid üks lank,“ sõnas Kallas, kes kinnitas, et pole pannud ühtegi allkirja, mida häbeneks.

„10-15 aastat oleme riigimetsas praktiseerinud, et me kevadel ei raiu, just lindude pärast. Ülejäänud perioodil seda teeme, sest see ei ole loodusele ohtlikum talvisest raiest, kui seda õigesti teha. Suvel polnud vanasti aega metsa teha, sest suvel tehti põldu. Vanasti käidi loodusetsüklit mööda.  Täna käiakse rahatsüklit mööda, ma ei salga. On investeeritud tehnikasse ja midagi ei ole teha, ei saa kevadisel ajal seda masinat seisma panna,“ teatas Kallas.

Kallase sõnul riik ei survesta RMK-d. „Majandame metsa vastavalt võimalusele. Muidugi proovime võtta sellest maksimumi ja poole sellest saab riik dividendidena endale ja pool investeeritakse metsa tagasi. Metsad ja teed tehakse alati pärast korda. Esimesel võimalusel,“ lausus Kallas ja märkis, et on saanud kriitikat kõige rohkem sellepärast, et RMK teed on liiga head.

Võrno ütles, et rahva võitlus Emajõe äärde plaanitava Est-Fori puidurafineerimistehase ehk tselluloositehase vastu on osaliselt võitlus teeäärsete puuvirnade vastu. Kallas ei arva, et tehase tõttu virnadest kiiremini vabanetakse. Mida ta edasi rääkis, seda vaadake juba saatest.

VAATA INTERVJUUD AIGAR KALLASEGA!

Head Uudised GoodNews