1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hästi, Eesti!
  5. VIDEO! Eksklusiivne ja viimane! Hevikitarrist Priit Jürjens esitab täna avalikult viimast korda Eesti hümni
VIDEO! Eksklusiivne ja viimane! Hevikitarrist Priit Jürjens esitab täna avalikult viimast korda Eesti hümni

VIDEO! Eksklusiivne ja viimane! Hevikitarrist Priit Jürjens esitab täna avalikult viimast korda Eesti hümni

Fotod: Katrin Hinrikus

Eesti hümni heviversiooniga algav EV100 erisaade „Hästi, Eesti!“ liigub seekord koduriigist välja, tervitab kaugel viibivaid rahvuskaaslasi ja võtab omakorda vastu raja tagant saabuvaid häid soove. Kaamera käib külas Los Angeleses, kus kohalikud eestlased eesti rahvariietes Ühendriikide hümni laulavad. Sealse Eesti Maja kohal kõrguvate palmide all lehviv Eesti lipp särab Lõuna-Kalifornia päikse all aga sama kirkalt nagu Eesti südasuves. Saatesarja „Hästi, Eesti!“ tänane osa on pühendatud kõikidele eestlastele üle kogu maailma.

Tallinna stuudiosse jõuab külakostiks CD-plaat “Eesti hümn”, mis koondab 15 erinevat hümniversiooni. Helikonserv sisaldab ka rahvuslaulu eriti karmi versiooni, mille on sisse mänginud Los Angeleses pesitsev hevikitarrist Priit Jürjens – sest Eesti hümn on äge lugu ja teadaolevalt ka kõige vanem Eesti hitt.

Kitarrikeelne tervitus pole saates aga ainus omanäoline. Häid sõnumeid saadavad mööda ilma laiali olevad eestlased Sydneyst, Antwerpenist, Northamptonist ja Kaplinnast. Ning ka lõbus seltskond endise idabloki esindajaid Skopjest, kes Makedoonias rahvusvahelisest projekti teevad.

Iisraelis käinud Artur Raidmets toob kaasa Tel Avivis salvestatud video, Soome eestlastest aga tuleb stuudiosse rääkima Enari Maiste, kes Helsingis eestikeelset raadiojaama veab, üritusi korraldab ja Helsingi kinodesse kodumaiseid filme toob.

Sinisilmsete tervitustega saade ei piirdu, sest sõna saavad ka tõmmud eestimaalased Dave Benton ja Luis Izzo.

“Mulle meeldib teie loodus tohutult. Mulle meeldivad tohutult teie vaated. Mulle meeldib see maa. Igal aastal, kui ma Eestis ringi tuuritan, näen ma kohti, kus ma Eestis – uskuge või mitte – varem käinud pole. Ma armastan seda,” ütleb Benton ja lisab, et räägib Eestis toimuvast alati meie-vormis.

“Põhiasi, mis mulle meeldib, on rahu. Ma ei tea, miks see inimesi üllatab, aga mulle meeldib külm kliima ja hallid päevad – minu jaoks on see väga ligitõmbav,” räägib Luis Izzo. “Siia riiki tulles märkasin, et igal inimesel on oma isiklik ruum. See on ainult tema ruum ja mitte keegi teine ei tohi seda puutuda. Nüüd teen ise samuti ja naudin seda väga.”

TTV tervitus kõikidele kodu- ja väliseestlastele läheb eetrisse juba täna õhtul kell 20.45.

VAATA GALERIID!
Fotod: Katrin Hinrikus

VIDEOD!

Head Uudised GoodNews