1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEO! Kaire Vilgats paljastab etenduses “Teid kutsub kabaree” oma elu pikantseid seiku
VIDEO! Kaire Vilgats paljastab etenduses “Teid kutsub kabaree” oma elu pikantseid seiku

VIDEO! Kaire Vilgats paljastab etenduses “Teid kutsub kabaree” oma elu pikantseid seiku

Telesaade “Suvestuudio” käis Tallinna Ülikooli juures õnnitlemas värsket tudengit Kaire Vilgatsit, kes tunnistab GoodNews peatoimetaja ja saatejuht Monika Kuzminale, et viimane õppimine oli tal 1998. aastal, mil ta lõpetas Otsa muusikakooli, ja uuesti koolipinki asumine, seekord ülikoolis, on suur ja tähtis samm. “See on uus tulemine ja areng, sest arvan, et olengi jäänud mingisse pilve elama, aga ma tahaksin rohkem teada ja seepärast valisingi paljude jaoks võib-olla dramaatilise sotsiaaltöö,” selgitab lauljatar. “Aga mulle on see põnev, ma tahaks aidata, uurida, kuidas ühiskond tegelikult toimib, ja mida targad inimesed siin koolis räägivad.”

Etendus “Teid kutsub kabaree” osutus ülimenukaks 

Teiseks jututeemaks on möödunud aastal aset leidnud ja ülimenukaks osutunud etendus “Teid kutsub kabaree”, mis läheb sel aastal taas tuurile. Kaire meenutab, et mullu ta pisut kahtles, kas idee autori Mikk Purre etendus ikka rahvast kohale toob, kuid vastuvõtt oli ääretult positiivne, inimesed tõusid etenduse lõppedes püsti ja aplodeerisid, ja nüüd julgeb trupp seda korrata, sest kogemus oli väga tore. “Paljud kohad jäid läbi käimata ja nendele tahaks ka selle etenduse viia,” sõnab ta.

Naera, lõbutse ja naudi, elus on kõigest miskit kasu!

Etenduse kohta ütleb Kaire, et nii tema kui kogu trupp naudivad etendust, sest see on väga mitmepalgeline, selles on draamat, visatakse nalja ja paljuski diiva enda üle, kusjuures seda teeb ka tema ise. Loo ülesehitus on stand-up-comedy võtmes, mille on kirja pannud Kaire elu aspekte teadev Mikk Purre, ja humoorikas võtmes neid seal ka esitatakse. Etenduses on palju pikantseid seiku, millistest saab välja ainult läbi naeru ja kes ei oska enese üle naerda, see võikski tulla seda kabareetükki kaema. “Kui sa nutad ja kannad kogu elu kui koormat kaasas, siis mis elu see on? Naera, lõbutse ja naudi, elus on kõigest miskit kasu!” lisab “Teid kutsub kabaree” diiva Kaire Vilgats.

Kuidas plaanib lauljatar esinemiste ja õppetöö logistikaga hakkama saada?

Lauljatar ütleb, et kogu esinemiste ja õppetöö logistika on justkui paika saanud, aga küsitav koht ongi õpingud ülikoolis, sest samal ajal on Tartus ka muusikali “Hüljatud” proovid. “Tuleb käia hommikul proovides ja õhtul etendustel, millalgi kool ka, see on mul lõpuni läbi närimata,” nendib ta. “Aga küll hakkama saab!”

VAATA VIDEOT!

Piletid etendusele on müügil Piletilevis

Jüri Kukk Ajakirjanik