1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEO! Mari Kalkun avaldas video loole “Mõtsavele mäng”
VIDEO! Mari Kalkun avaldas video loole “Mõtsavele mäng”

VIDEO! Mari Kalkun avaldas video loole “Mõtsavele mäng”

Mari Kalkun
Mari Kalkun
Fotod: Ruudu Rahumaru

Laulja Mari Kalkuni uuel plaadil “Ilmamõtsan” kõlava loo “Mõtsavele mäng” ideeks on suhestuda ja mängida metsaga.

“Mõtsavele mängu” video ei ole traditsiooniline ümberjutustus, vaid fantaasiamäng, mis pakub tõlgendusruumi, leidlikke detaile loodusest ja pisut ka müstikat. Metsa eksinud meest mängib Helgur Rosenthal, metsa vaimu ja salapära aitavad edasi anda tantsukooli Error graatsilised tantsijad.

Mari Kalkun

“Loo algtõuke andis metsa tähenduse mitmekesisus meie, eestlaste jaoks,” selgitab Mari Kalkun. “Metsa tullakse kui kirikusse, otsima meelerahu, ent mets on rasketel aegadel olnud varjupaigaks ka tuhandetele metsavendadele. Minu koduümbrus Võrumaal on olnud väga aktiivne metsavendade tegutsemise kant. Samas on ajaloo keerdkäikude tõttu näiteks minu praegune kodutalu olnud metsavendadega võitleva NKVD staap. Kõik need mälestused kajastuvad ka loos ja videos.”

“Mõtsavele mängu” režissöör ja monteerija on Siim Parisoo, operaator Tair Timmi. Video valmimisele aitas kaasa Kubija hotell-loodusspaa, Trendwood, FSC Eesti ja Kultuurkapital.

Mari Kalkuni kolmas sooloplaat “Ilmamõtsan” jõudis müüki 10. novembril ja seal on peal 12 lugu. Plaadi esitlustuur saab alguse järgmisel nädalal, kontserdid toimuvad:

  • T, 28.11 kell 19.00 Tallinnas KUMUs
  • K, 29.11 kell 19.00 Tartus Eesti Rahva Muuseumis
  • N, 30.11 kell 19.00 Viljandis Pärimusmuusika Aidas
  • L, 2.12 kell 18.00 Paides Wabalinna Majas
  • P, 3.12 kell 18.00 Võrus kultuurimajas Kannel
  • K, 6.12 kell 19.00 Pärnus teatris Endla

Tallinna, Tartu ja Pärnu kontsert toimub koostöös JõuluJazziga. Kõigi kontsertide piletid on müügil Piletilevis ja kontserdipäeval kohapeal.

 

Head Uudised GoodNews