1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEO! Markus Teeäär Metsatöllist mekkis vegan-tooteid ja hindas parimaks peedikotleti
VIDEO! Markus Teeäär Metsatöllist mekkis vegan-tooteid ja hindas parimaks peedikotleti

VIDEO! Markus Teeäär Metsatöllist mekkis vegan-tooteid ja hindas parimaks peedikotleti

Telesaates “Ela hästi” külas olnud laulja maitses koos saatejuht Liisa-Indra Pajustega parimaid kodumaiseid vegan-valmistoite ning sai mitmekesiste maitseelamuste osaliseks.

“Mul on siin karvane mees ja palju head sööki,” juhatas Liisa-Indra degusteerimise sisse. Mekkijate esisel laual olid kuhjas maitsestatud tofud, šokolaadid, banaanileib, taimsed kotletid ja maitsepärm – kõik kodumaine toodang. Juba 4. novembril valitakse Taimetoidumessil nende seast välja parimad vegan-tooted.

Enim erinevaid tundeid tekitasid mekkijates erinevate lisanditega tofud. Kuna ühe tofu maitse oli nende arvates jahmatavalt puine, võeti jutuks ka taimetoidu kohta käiv nali, nagu lisataks neile saepuru. Markus valis enda lemmiktofuks köömnetega sojapiimatoote. Karu Talu käsitööšokolaadide seast maitses Markusele enim üks rohkelt pähklitega ülepuistatud maius, mida Liisa-Indra nimetas vegan-Snickersiks. “Jõhkralt hea ju!” lausus Markus ja kiitis maiuse rikkaliku maitsebuketti ja just parajat magusust. “Hämmastav, kuidas see krõbiseb, siin on sees mingisugused salakrõpsud,” muljetas Liisa-Indra. Teised šokolaadid olid Markuse meelest liiga magusad. “Ega see pole tervisepood, see on vegan-šokolaadipood!” kommenteeris Liisa-Indra seepeale näppe lakkudes.

Vahepeal rääkis Markus, et on vegan-tooteid tarvitanud ka varem ja taimetoitlasi on päris palju metalmuusika ringkondades. Laulja sõnul kaasneb hevimeestel koos taimetoidulembusega ka poolehoid loomade suhtes ning ka muidu on hevimehed südamlikud tüübid.

Gluteenivaba banaanileiba mekkides mainis Liisa-Indra, et taimetoitlased tarvitavad banaani toitudes sageli muna asemel, sest see puuvili seob hästi toiduaineid. “Nagu keeks,” arvas Markus banaanileiva kohta. Kotlettide juurde jõudes ei läinud Markusel kaua aega, et tunda ära just see õige suupiste.

Peedikotletti iseloomustas Markus nii: “Ta on lihtne, ühtemoodi hea nii külmalt kui soojalt ja temas on see moment, et ta ei käi närvidele.” Kõrge hinnangu sai ka ka porgandi-kapsa kotlet. “Lõhnab nagu vana hea kapsapirukas,” ütles Liisa-Indra. Markuse sõnul on peedikotlet ja porgandi-kapsa kotlet praktiliselt sama head ja neid võib võtta vahelduseks ka leiva asemel.

Mekiti ka kikerhernestest valmistatud falafeli. “Pealt krõbe,” märkis Liisa-Indra. “Väga mõnus!” ütles Markus. Saatejuht tutvustas saatekülalisele maitsepärmi. Need laastukesed annavad taimetoitudele juustu maitset. Markus proovis neid kohe peedikotletiga ja kommenteeris lühidalt: “Bellissimo!”

“Ela hästi!” on Eesti esimene taimetoidusaade, kus aktuaalsed elustiiliteemad saavad kokku põnevate persoonidega. Igast saatest saab mõtteainet, kuidas hästi elada.

Teemaks on tervis ja tervislikkus igal tasandil – toitumine, sport, emotsioonid, suhted, vaimsus. “Ela hästi!” järgmine saade on Tallinna TV eetris 4. novembril algusega kell 10.

Head Uudised GoodNews