1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. VIDEO! „Merevaade Matverega“ tutvub Aasia turistidega
VIDEO! „Merevaade Matverega“ tutvub Aasia turistidega

VIDEO! „Merevaade Matverega“ tutvub Aasia turistidega

Täna kell 21.30 viib Kanal 2 suvesaates „Merevaade Matverega“ saatejuht Marko Matvere televaatajad nii mere peale kui ka sügavale vee alla. Ta külastab Tallinna sadamat nii päeval kui öösel ja tutvub Eestit uudistama tulnud turistidega.

Tallinnasse saabub meritsi aastas üle kolmesaja kruiisilaeva, mis toovad siia enam kui pool miljonit kruiisituristi. Peamiselt tullakse Saksamaalt ja USAst, aga aina enam saabub siia uudistajaid ka teiselt poolt maakera Aasiast. Hiina, Jaapani ja Koera turistide arv on viimase viie aasta jooksul kolmekordistunud. Sel aastal jõudis Tallinna sadamasse ka esimene spetsiaalne Hiina turistide kruiisilaev.

Tallinna sadamasse on saabunud 6500 kruiisituristi. Mõnega neist teeb Marko Matvere ka tänases saates tutvust ja uurib, mida nad siia otsima tulid ja mida Eestist üldse teavad.

Sadam ei maga kunagi. Mis toimub üldse reisisadamas öösiti? Reporter Kaidor Kahar pääseb öötundidel reisisadamas kohtadesse ja tegevuste juurde, kuhu kõrvalistel isikutel mitte kunagi asja ei ole.

“Merel on alati huvitav käia. Ikka koged midagi uut, näed midagi seninägematut. Tunned midagi hirmutavat või lõbustavat,“ kommenteerib Marko Matvere oma kirge mere ja mereteemade vastu ning asub uurima, mis asju ajavad eesti teadlased ühes hämaras angaaris.

Põnev ja meelelahutuslik suvesaade „Merevaade Matverega“ on Kanal 2s täna õhtul kell 21.30, kohe pärast „Naabriplikat“.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews