1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Noa tippkokad ausalt Hannes Võrno saates: see on asi, mida kunagi ei taha
VIDEO! Noa tippkokad ausalt Hannes Võrno saates: see on asi, mida kunagi ei taha

VIDEO! Noa tippkokad ausalt Hannes Võrno saates: see on asi, mida kunagi ei taha

Tõnis Siigur ja Orm Oja

Noa restorani kokad Tõnis Siigur ja Orm Oja ütlesid saates „Hannes Võrno 33 minutit“, et salmonelloos on üks hullemaid asju restoranipidajale.

„Bakter on selline, et seda ei märka. See on lõhnatu, värvitu. See ei arene köögis, vaid tuuakse kuskilt sisse. See on üks hullemaid asju restoranipidajale, asi, mida mitte kunagi ei taha. Kogu aeg tehakse ennetavat tööd, et seda ei juhtuks, aga näe, juhtus,“ sõnas Siigur.

Kui Noa oli esimesest haigusjuhtumist kuulnud, oli kokkade esimene mõte kohe, et nii ei saa edasi minna, vaja on reageerida. Kokad läksid külastajate juurde ja palusid lahkuda. Terviseamet sai võimalikust haiguspuhangu kahtlusest teada 18. juuli õhtul.

„Suveilmadega, kui temperatuur tõuseb 30 kraadini, on riskid kõige suuremad. Me peame farmidest pihta hakkama, teada saama, kust see alguse on saanud. Alguse saab see kana soolestikust. Me praegu uurimegi, kuidas see meile jõudis,“ lausus Siigur.

„Kõik oma toidud oleme juba hävitanud. Ei ole kohta, mis ei ole puhastatud. Ei ole inimest, kes ei ole läbinud nii täielikku tervisekontrolli kui meie maja inimesed,“ ütles ta.

Millest kokad veel rääkisid, seda vaadake edasi juba videost.

Head Uudised GoodNews