1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hästi, Eesti!
  5. VIDEO! Perekond Sillamaa jaoks pole vereandmine miks-küsimus, see on elementaarne
VIDEO! Perekond Sillamaa jaoks pole vereandmine miks-küsimus, see on elementaarne

VIDEO! Perekond Sillamaa jaoks pole vereandmine miks-küsimus, see on elementaarne

Kuigi doonorid on ülimalt tagasihoidlik seltskond, õnnestus TTV saatel “Hästi, Eesti!” meelitada stuudiosse terve perekond pelikane: Karini, Alari ja Alexander Sillamaa.

“See ei olegi üldse “miksi” küsimus, see on elementaarne – peakski tegema nii,” ütles Karin, kes doonorlusmõtte esimesena koju tõi.

Õigupoolest on pere viieliikmeline ja kaks täisealist last käivad samuti jõudumööda doonoriks. Noorim, kaheksa-aastane Alexander peab aga veel kümme aastat kasvama. Ent verekeskuses käib ta sellest hoolimata juba praegu. Vaatamas. Sest huvitav on.

“Ma tahan enda verd teistele ka jagada,” ütles Alexander enda tulevikuplaanide kohta.

Pereisal on koos juba 45 loovutust ja enda sõnul väärivad kiitust teisedki Eesti mehed, sest maskuliinne pool laseb end mõnevõrra rohkem nõelaga torkida.

Vahepõige verekeskusse näitabki, et enam kui 30 aasta vältel on näiteks härra Mark Erik Sander on enda kontole ligi 150 loovutuskorda kogunud.

“Aegade jooksul tekib lausa vajadus, füüsiline vajadus. Nii et kahe kuu möödudes tunned ennast natuke imelikult. Ja kui käid verekeskuses ära, siis on jälle tore ja hea olla,” rääkis Mark, kes on mõnes mõttes loovutussõltlane. “Asi algas Vene ajal, 86. aastal. Siis anti puhkepäev – see oli neljapäevane päev, vereloovutuspäev. Puhkepäeva sai nii neljapäeval kui ka reedel ja sinna tuli nädalavahetus otsa.”

Eriti rõõmustab Marki vere üle lastehaigla, sest mees ei joo, suitseta ega tarbi ravimeid.

VAATA SAATE “HÄSTI, EESTI!” KORDUST SIIT!

Head Uudised GoodNews