1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. Hannes Võrno 33 minutit
  5. VIDEO! Uus tõde Taani lipust: Jüri Kuuskemaa värskendab TTV-s vana legendi
VIDEO! Uus tõde Taani lipust: Jüri Kuuskemaa värskendab TTV-s vana legendi

VIDEO! Uus tõde Taani lipust: Jüri Kuuskemaa värskendab TTV-s vana legendi

“Hannes Võrno 33 minuti” otse-eetris käis kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa, kes rääkis mitte ainult oma nimekaimust Pühast Jürist, vaid legendidest laiemalt – kaasa arvatud sellest, kuidas taanlased endale tegelikult lipu hankisid, sest kodukootud stooriga “Kangas kukkus taevast” tänapäeval enam igaüht ei veena.

“Kõige tõenäolisemalt said taanlased oma Dannebrogi ehk riigilipu Tallinnast võetud trofeest,” selgitas Kuuskemaa. “Kui taanlased Kopenhaagenisse tagasi läksid, siis oli neil natuke piinlik öelda, et me varastasime selle. Hoopis võimsam oli öelda, et jumal ise viskas meile selle taevast alla, et me saaksime nendest hirmsatest Eesti barbaritest võitu.”

Kuuskemaa sõnul asus valge ristiga punalipp toona Tallinna sadamas ja sümboliseeris rahvusvahelist vaba kaubitsemise kohta – teisisõnu siis seda, et Tallinnas aetakse külalistega ausat äri, mitte ei röövita neid.

Intervjuu Jüri Kuuskemaaga oli Tallinna Televisiooni otse-eetris 24. aprillil. Talk-show “Hannes Võrno 33 minutit” jõuab Solarise keskuses asuvast endisest “Ringvaate” stuudiost vaatajani igal teisipäeval algusega kell 21.30 – vahetult enne TTV saadet “Otse kümnesse”.

Head Uudised GoodNews