1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEOD! Leonardo DiCaprio filmid, mida täna õhtul vaadata
VIDEOD! Leonardo DiCaprio filmid, mida täna õhtul vaadata

VIDEOD! Leonardo DiCaprio filmid, mida täna õhtul vaadata

Maailmas on vähe selliseid näitlejaid, kellel on olnud nii mitmekülgne karjäär nagu Leonardo DiCapriol. Ta alustas tagasihoidliku kõrvalosatäitjana komöödiasarjas “Growing Pains” (1985) ja madala eelarvega õudusfilmis “Clitters 3” (1991), edasi liikus ta juba naiste lemmikuna kehastama meespeaosatäitjat filmides “Romeo & Julia” (1996) ja “Titanic” (1997) ning praeguseks on ta enim kasutatav näitleja Hollywoodi kassahittides, töötades koos selliste rahvusvaheliselt tuntud režissööridega nagu Martin Scorsese ja Christopher Nolan.

DiCaprio on oma silmapaistva töö eest võitnud ühe Oscari (“The Revenant”) ja  kaks Kuldkloobust (“The Revenant”, “The Wolf of Wallstreet”), rääkimata arvukatest nominatsioonidest.

Kas teadsid, et …

  • Leonardo DiCaprio ja Kate Winslet on nii lähedased, et Winsleti pulmas 2012. aastal oli hoopis DiCaprio see, kes Winsleti altarini viis;
  • tema Oscari-võit tõi endaga kaasa 440 000 tweeti minutis, mis teeb sellest ajaloo populaarseima Oscari;
  • võib ju tunduda, et DiCaprio on oma kireva elu jooksul nii mõndagi proovinud, kuid reaalsuses pidid narkoeksperdid talle “The Wolf of Wallstreeti” võtete tarvis õpetama, kuidas narkouimas inimene käitub;
  • kui DiCaprio ja Winslet kuulsid, et Titanicu viimane ellujääja, Millvina Dina, pidi oma Titanicuga seotud mälestuseseme maha müüma, et tasuda vanadekodu arveid, lõid nad spetsiaalse fondi, et vanaproua ei peaks kunagi enam raha pärast muretsema.

Siin on sulle Viaplay videoteegist neli kõrge IMDB reitinguga Leonardo DiCaprio filmi juhuks, kui tänaõhtused plaanid veel tegemata.

“Mees, kes jäi ellu” 

Uurides 1823. aastal kaardistamata metsikuid alasid, saab legendaarne asunik Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) jõhkras karurünnakus haavata. Kui jahikaaslased ta surnu pähe hülgavad, peab Glass oma ellujäämisoskuste najal kodutee leidma, vältides kohalikke asukaid, kes samuti jahti peavad. Tusane ja kättemaksuhimuline Glass matkab läbi talvise maastiku, et otsida üles John Fitzgerald (Tom Hardy) – endine sõber, kes ta reetis ja hülgas.

“Titanic” 

Noor ja rikas tütarlaps naaseb Inglismaalt uue luksusauriku pardal, mis teeb oma esimest reisi. Tüdruk plaanib enesetappu ning otsustab end reelingult alla heita. Tema elu päästab kunstnik, kes naaseb Prantsusmaalt. Nende vahel süttib armastus. Uppumatuks peetud aurik põrkub jäämäega ning hakkab vee alla vajuma, jättes pardal olnud raskete moraalsete valikute ette. Uppumatu laev. Ennenägematu katastroof. Rääkimata lood, mis lamavad saladusena Atlandi ookeani põhjas. Millised armu- ja vapruselood, varandused ja reetmine ootavad avastamist? Kaunis seltskonnaneiu. Pennitu kunstnik,. Hindamatu teemant. Kirglik armulugu, mida ei suuda takistada miski maa peal. Saatus, mida keegi poleks osanud ette kujutada. Kahe elu kohtumine, mis võis toimuda vaid unistuste laevaTitanicu pardal.

“Aviaator – valguses ja varjus” 

Howard Hughesi biograafia on lugu aviatsioonipioneerist, ekstsentrilisest miljardärist ja töösturist ning Hollywoodi filmimogulist, kes oli samas kuulus ka oma kaunite kaaslannade poolest. Draamafilmis võetakse vaatluse alla tema elu alates 1920ndate lõpust kuni 1940ndate keskpaigani, mil Hughes tootis ja lõi mitmeid Hollywoodi filme ning tegi katselende enda poolt disainitud uuenduslike lennumasinatega. II maailmasõda puhus ta karjäärile veelgi hoogu juurde, kuna ta muutis oma lennusõidukid hävituslennukiteks. Kuigi Hughes esitas endale sääraseid nõudmisi, mis käiks enamikule inimestest lihtsalt üle jõu, ei käinud ta kunagi just sirgeid radu… Film võitis 5 Akadeemia auhinda ja 11 nominatsiooni, kaasa arvatud parima filmi, parima režii ja parima meesnäitleja kategoorias.

“New Yorgi jõugud” 

New York, 1863. Olles veetnud15 aastat trellide taga, pöördub noor iiri immigrant Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio) tagasi kodukanti. Tal on vaid üks eesmärk: tappa kogu linna oma hirmu all hoidev William Cutting ehk Lihuniku-Bill (Daniel Day-Lewis), kes surmas aastate eest tema isa (Liam Neeson). Selleks, et kätte maksta, peab ta kõigepealt Billile ligi pääsema. Sihile jõudmise muudab keerukamaks veetlev taskuvaras Jenny Everdeane (Cameron Diaz), kelle taltsutamatu loomus ja silmatorkav ilu Amsterdami paeluvad. Aga veri kisendab vere järele ning tasumise tund läheneb… “New Yorgi jõugud” on võimas draama, mille autoriks üks maailma hinnatumaid filmilavastajaid Martin Scorsese ja mis kandideeris 10 Oscarile.

Head Uudised GoodNews