1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VIDEOINTERVJUU! C-JAM TTV saates Suvemiks: Eestimaalastega juubelit tähistama!
VIDEOINTERVJUU! C-JAM TTV saates Suvemiks: Eestimaalastega juubelit tähistama!

VIDEOINTERVJUU! C-JAM TTV saates Suvemiks: Eestimaalastega juubelit tähistama!

C-Jam2Tšellokvartetil C-Jam on esimene korralik juubel – täitunud on aastakümme. Et sündmust tähistada, on akadeemiliselt kõrgesti haritud mehed kokku pannud kava, mille soovivad ette kanda tulihingelistele fännidele, aga ka uutele avastajatele. Esitusele tulevad tuntud lood ansamblite Muse, Queen, Led Zeppelin, Status Quo ja ka Robbie Williams jpt repertuaarist.

Tuur on planeeritud avada musitseerimisega 7. juulil Padise Mõisas ning otsad võetakse kokku 6. augustil toimuva Saku Mõisa kontserdiga. Väärikas seltskond teeb juubeli puhul tiiru peale kogu Eestimaale, astudes üles parimates mõisates, kaunites kirikutes ning taludes ja muuseumides.

C-Jam tuli kokku aastal 2004. Koosseisu moodustavad neli andekat meest: Pärt Tarvas, Villu Vihermäe, Margus Uus ja Andreas Lend. Eesmärk on pakkuda Eesti rahva meeleheaks klassikalise muusika kõrval ka popp-palade töötlusi. Juubelituuriga tähistatakse justkui ühe etapi lõppu ja uue perioodi algust.

TTV saade Suvemiks otsustaski lähemalt uurida, kui vana on C-Jam praegu, kuidas kõik algas ja mida põnevat nende aastatega on juhtunud?

Margus: Kvartett on vähemalt 10-aastane. Tegelikult rohkemgi. Juhtunud on liiga palju, et kõik saatesse ära mahuks ja veel väga palju on juhtumata.

Pärt: Kohe hakkab juhtuma suvetuur ja tulekul on tuur Hiinasse. Kindlasti tasub jälgida meie kodulehekülge, mis annab toimunust ning toimuma hakkavast hea ülevaate.

Mida suvetuur endast kujutab? Mida mängite ja millistes paikades viibite?

Margus: Suvetuur on selles mõttes hästi tore üritus, et kohale tulevad kõik fännid ja võib-olla tuleb mõni uuski. Kontserte on hästi palju, seega ei ole vaja huvilistel kaugele reisida – võivad tulla kodust välja ja seal ta ongi! Infot saab igalt poolt: Facebookist, meie kodulehelt, Piletilevist jne. Kõik on oodatud ja tõesti ei pea sel korral kaugele sõitma, sest meie ise sõidame kuu jooksul igale poole kohale.

Kuidas Eesti meeste bänd Hiinamaale jõuab? Kas kutsuti või ajasite ise asja?

Pärt: Ikka kutsuti. Umbes aasta tagasi käis Hiinast üks delegatsioon manager’iga Tallinnas, kus me ka sattusime oma lugusid 10 minutit ette mängima ja nad vaimustusid meist. Pärast muud ei tahtnudki, kui teha pilti, saada plaate ja allkirju ning saata meid ära Hiinasse. Nii me sinna satumegi.

Kas oli juhus, et 4 tšellisti said kokku või on teil ka eeskujusid? Kust saate oma repertuaari?

Margus: Ise teeme. Pärt teeb ja see on väga lihtne. Meil ei ole olnud eriti eeskujusid. Tahtsime ajada oma asja ja teeme seda siiani. Maailmas on teisigi punte tšellomängijaid, aga ega üldiselt ei ole mõtet jamada. Teeme oma asja juba ju nii kaua.

On teil mingi lemmikrepertuaar või ka lood, mille puhul ütleks, et oh see on lahe, mängime?

Margus: On erinevaid. Kindlasti Queen ja nüüd ka Muse. Üldiselt võtaks kokku nii, et lemmikuteks saavad väga head lood, mille puhul ei oma tähtsust, kes need kirjutas või siis teine variant on, et ei olegi väga hea lugu, aga võtame ja teeme selle ümber nii, et ta seda oleks.

Tegemist on teil praegu palju. Kas suudate veel orkestris, antud juhul ERSO-s, mängida või on aeg seal maal, et tuleb minna maailmatuurile?

Pärt: Hea oleks muidugi, kui läheksime, aga nii palju veel hetkel aega leiame, et saame ikka ERSO-s ka käia.

Margus: Missioonitunne on. Tahaks aidata veidi Eesti kultuuri edendada. Käsi jääb alati puudu ja meil on need täiesti olemas.

VAATA KA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews