1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. VÕIMAS! JJ-Street Streetshow tõi lavale Eesti suurima tänavatantsuetenduse
VÕIMAS! JJ-Street Streetshow tõi lavale Eesti suurima tänavatantsuetenduse

VÕIMAS! JJ-Street Streetshow tõi lavale Eesti suurima tänavatantsuetenduse

RAUD9848-2Möödunud laupäeval leidis Nordea Kontserdimajas juba kuuendat korda aset Eesti suurim tänavatantsuetendus JJ-Street Streetshow, mis tõi lavalaudadele ootamatult palju üllatusi.

Sel aastal oli JJ-Street Streetshow teemaks “Neli Nägu” ehk neli stereotüüpi meie igapäevaelust — karm koleerik, särav sangviinik, pessimistlik flegmaatik ja rahulik melanhoolik.

Kogu etendust jutustasid neli episoodi, neli peategelast, kümned koreograafiad ning sajad tantsijad, episoodid olid sel aastal üles ehitatud seinast-seina.

IMG_0062

Esimene, Kunstimuuseumi episood, tõi vaatajateni tänavatantsu koos klassikalise muusika ja graatsiliste elementidega.

IMG_9426

Laval ärkasid ellu kivikujud, pimeduses tantsisid vilkuvad tossud ning raamist astusid välja Koolitantsu võidutiitliga pärjatud tantsijad.

RAUD0018-2

Episoodi aluseks olid Britta Kuusi kehastatud melanhooliku Maria tee kunsti juurde, mis saab alguse kehva ilma eest kunstimuuseumi sissepõikamisest.

Koleerikule omast energiat jagas publikule teine episood — karm riigikaitselaager, kus Marko Vislapuu kehastatud kindral Kaarel juhtis sõduritarkuste õppijaid eduka lõpuni.

RAUD0236-2

Tantsijatest loodi takistusrada, kus põnevust pakkus akrobaatiline vaatemäng ning vürtsi lisas relvakäsitlus ja sõjaväetrummarite etteaste. Riigkaitselaager jõudis lõpule taskulampide valgusmängu ja lõkkeõhtuga, näitamaks, et ka sõdurid vajavad lõõgastumist.

IMG_9498

JJ-Street Streetshow kolmas episood täitis Nordea Kontserdimaja aga hoopis adrenaliinirohke ja võistlusliku korvpallimatšiga, kus publik sai nautida ergutushüüdeid tribüünidelt, särtsakate tantsutüdrukute esitlust, rangete kohtunike etteastet ning meeskondade tihedat rebimist võidu nimel.

RAUD9895

Jekaterina Maslova poolt loodud Francesca tegelaskuju oli pealtnäha flegmaatiliselt aeglane, kuid just tema rahulikkus määras suuresti ära matši tulemuse.

IMG_9926

Tantsulavastuse viimane episood toimus pangas, kus juhtivale positsioonile astus isa mantlipärijana lõbus sangviinikust preili Saara Kreete Uustalu kehastuses.

RAUD0136

Episoodis põimus omavahel kõik, mis pangas on igapäevane — tähtsad dokumendid, kauplemine ning tulised vaidlused tehingute nimel.

IMG_9721

Tagasiside publikult tuli ülivõrdes ja ka lavaolijad ning korraldajad jäid väga rahule. “Oleme ise samuti super rahul ja järgmise aasta ideede tuhinas,” teatas peakorraldaja Kerttu Luik.

VAATA GALERIID!
Fotod: Andres Raudjalg

Head Uudised GoodNews