1. Avaleht
  2. Muusika
  3. 2 QUICK START JA ORKESTER! Pirita kloostri varemed meelitavad esinema tippmuusikud
2 QUICK START JA ORKESTER! Pirita kloostri varemed meelitavad esinema tippmuusikud

2 QUICK START JA ORKESTER! Pirita kloostri varemed meelitavad esinema tippmuusikud

Pirita kloostri varemete suvine lava pakub juulis ja augustis võimalust nautida mitmekesist muusikat popist klassikani, mille fookuses on kvaliteet ja emotsioon.

„Looduslikult kauneid paiku on Eestimaal rohkesti, kuid on üks ja ainus Pirita kloostri varemed. Selle aura ja varemete kordumatud võimalused on hästi ära tabanud kontserdikorraldajad, tuues lavale tipptasemel muusikud. Suve jooksul saab Pirital nautida poppi, džässi ja klassikat. Tubli annuse maagiat lisavad erilised valguslahendused. Olen kindel, et igaüks leiab suvisest muusikaprogrammist just selle, mis talle kõige lähedasem,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

6. juulil saab Pirita kloostri varemetes nautida Rolf Roosalu ja Tiit Kikka öökontserti. Lisaks heale muusikale on oodata lasersõud.

7. juulil kõlavad kloostrivaremetes legendaarse laulja Jaak Joala laulud Koit Toome ja ansambli Radar esituses.

8. juuli õhtul austatakse Pirita kloostri varemetes Silvi Vraiti. Mälestuskontserdil „Silvi Vrait 70” astuvad lavale armastatud Eesti artistid Siiri Sisask, Hedvig Hanson, Kaire Vilgats, Ain Agan, Raivo Tafenau jt.

Ainulaadne elamus ootab kuulajaid Pirita kloostri varemetes 13. juulil, mil toimub Kadri Vooranna öökontsert. Muusikale lisavad vaatemängulisust valgus- ja laserinstallatsioonid. Kontsert algab päikeseloojangul kell 22.26.

14. juuli õhtul annab Pirital erilise kontserdi Eesti popmuusika lipulaev 2 Quick Start, kes ühendab jõud XXI Sajandi Orkestriga. Kloostri iidsete müüride vahel kõlavad ansambli hitid, mis orkestriga saavad hoopis uue kõla.

21. juulil loovad mõnusa suveõhtu Pirital Eesti kaks kõige võimsamat meeshäält Tõnis Mägi ja Ott Lepland.

„Kuueks augustiõhtuks saab Pirita kloostri varemetest ooperimaja. Birgitta festivali juhatab 6. augustil sisse spetsiaalselt tänavuseks festivaliks lavastatud ooper „Õde Angelica”. Kogu programm on üle võetud 2020. aastast, kui festival koroona tõttu ära jäi. Kõik varem ostetud piletid kehtivad,” tõi linnaosavanem esile.

„Soovin kõigile kogu suveks rohkelt häid muusikaelamusi, säravaid emotsioone ja suurejoonelist vaatemängu,” sõnas Liinat ja kutsus Piritale muusikat nautima. Ta lisas, et Piritale kontserdile on mõistlik tulla ühissõiduki, jalgratta või tõuksiga, sest siis pole vaja parkimisega vaeva näha.

Head Uudised GoodNews