1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. 25-aastane Jazzkaar pakub kirevat muusikaprogrammi
25-aastane Jazzkaar pakub kirevat muusikaprogrammi

25-aastane Jazzkaar pakub kirevat muusikaprogrammi

Norra saksofonist Marius Neset
Norra saksofonist Marius Neset

18. aprillil algava Jazzkaare avab Ülo Kriguli muusikafestivali juubelisünnipäevale pühendatud teos, 25. Jazzkaare kavas on palju huvitavaid kontserte ning toimub ka tasuta kontsertide päev.

Ülo Kriguli teos „Lend nr JK025” tuleb ettekandmisele 18. aprillil kell 20.30 Lennusadamas. Helilooja on arvestanud Lennusadama erilisusega – ruum oma akustilise keskkonnaga muutub ise instrumendiks. Oodata on põnevat muusikaelamust!

Jazzkaart toetava Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul iseloomustab ka 25-aastast festivali uudsus, omanäolisus ja nooruslikkus. „Paljude muusikalist elamust pakkuvate kontsertide seast väärivad kindlasti esile tõstmist lastele suunatud üritused ning tasuta kontsertide päev – nii kasvatatakse Jazzkaarele publikut ka järgmisteks
pikkadeks aastateks,” rõhutab Härm.

19. aprillil leiabki aset lastekontsert „Lood pildi seest“. See on muusikaline lavastus viiest lasteloost, mida esitavad Viljandi Kultuuriakadeemia teatritudengid ja sealsed noored muusikud. Samal päeval kell 10 ja 13 toimuvad ka laevasõidud Kajsamooril. Vajalik on eelnevalt registreerida.

20. aprillil on Jazzkaarel tasuta kontsertide päev „Helisev pühapäev mere ääres”.
Kell 8 ootab Kultuurikatla korstna juures ornitoloog Peep Veedla, et selgitada välja, millised linnud elavad mere ääres.
Kell 10 avab Merepaviljon uksed hommikujoogaks koos õdede Gerli ja Ereli Järve (Joogaruum) ja Anne Ermiga.
Kell 11 algab Tenfold Rabbiti kontsert Kochi Aitades.
Kell 12 esinevad Admirali laeval Sandra Sillamaa ja Reigo Ahven.
Kell 12.30 saab Hotell Euroopas kuulata vokaalansamblit Sööröömöö.
Kell 14 vaadatakse koos Wilhelmiga üle Navigatori uus hoone.
Kultuurikatlas toimub kell 15 Jazzimaal, pool tundi hiljem esinevad Laura ja Joel Remmel Gaasitornis ning kontrabassiduo Kass & Mälgand Salto arhitektuuribüroos.
Päevale paneb kell 18 punkti Tanel Padar Blues Bandi kontsert „Bluusipüha“ Merepaviljonis, kus bändiga liitub ka suupillimängija, kitarrist ja laulja James Dalton.

Jazzkaare üritused toimuvad mitmes kohas Tallinnas – lisaks Lennusadamale ka Nokia Kontserdimaja, kus 25. aprillil astub publiku ette Cassandra Wilson ning festivali lõpupäeval, 27. aprillil esineb Pat Metheny Unity Group (mõlemad USA-st).

Spetsiaalselt festivali jaoks püstitatud unikaalses Merepaviljonis, mis mahutab üle 1000 kuulaja, toimub galakontsert „Noor Eesti Jazz”, esinevad Vaiko Eplik ja Kristjan Randalu, Marius Neset Quartet ja trompetist Avishai Cohen & Andres Mustoneni jazzkvartet, Edmar Castaneda Trio ja Fatoumata Diawara, Nils Landgren & JazzBaltica Ensemble ning Nina Attal jt.

Teater NO99 Jazziklubis astub festivali avapäeval 18. aprillil publiku ette Maria Faust oma uue kammerjazzmuusika projektiga Sacrum Facere, veel toimuvad James Daltoni, Stephan Oliva, Kadri Voorand Groupi ja Hanna Paulsberg Concepti, Susanna Sawoff Trio, Tõnu Naissoo Trio jt kontserdid.

Täpsemat kava vaata SIIT!

Head Uudised GoodNews