1. Avaleht
  2. Inimene
  3. TUNNUSTUS SILMAPAISTVA TEGEVUSE EEST! Aasta notari tiitli pälvisid Priidu Pärna ja Paavo Uibopuu
TUNNUSTUS SILMAPAISTVA TEGEVUSE EEST! Aasta notari tiitli pälvisid Priidu Pärna ja Paavo Uibopuu

TUNNUSTUS SILMAPAISTVA TEGEVUSE EEST! Aasta notari tiitli pälvisid Priidu Pärna ja Paavo Uibopuu

aasta_notar_2015Notarite Koda tunnustas silmapaistva tegevuse eest notareid Priidu Pärnat ja Paavo Uibopuud aasta notari tiitliga. Aasta teo tunnustuse pälvis Euroopa pärimismääruse rakendamine, mille eestvedajaks on notarikandidaat Eve Põtter.

Kolleegide ettepanekul pälvis aasta notari aunimetuse Tallinna notar Priidu Pärna, kes on silma paistnud aktiivse osalemisega Eesti ühiskonnaelus. Tema avalike rollide loetelu on pikk: justiitsministri õigusloome nõukoja liige, Tartu Ülikooli lektor, Tallinna linnavolikogu liige, Eesti Omanike Keskliidu juhatuse esimees ning Eesti Juristide Liidu volikogu liige. Samuti on Priidu Pärna sulest ilmunud mitmeid nõuandvaid artikleid ajakirjanduses.

Notarite Koja eestseisus otsustas tunnustada aasta notari tiitliga Tartu notar Paavo Uibopuud, kes on osalenud notarite täiendkoolituste ettevalmistamisel ja läbiviimisel ning panustanud oma aega Lõuna-Eesti piirkonna notarite ümarlaudade tegevusse ja ühistegevuse arendamisse.

“Igas valdkonnas seatakse detsembrikuus uue aasta plaane ning vaadatakse ajas tagasi, et õppida nii kordaminekutest kui ebaõnnestumistest. Kõik notarid teevad oma igapäevatööd pühendunult ja hästi, aga meie seas on neidki, kes leiavad argiste toimetuste kõrval aega ja energiat anda panus ühiskonnale ja notari institutsioonile tervikuna,” kiitis Notarite Koja esimees Tarvo Puri silmapaistvaid kolleege.

Aasta teo vääriliseks valiti Euroopa pärimismääruse rakendamine, mille  eestvedajaks on olnud  notarikandidaat Eve Põtter. Tänavu augustis jõustunud määrusega loodi ühtsed reeglid piiriüleste pärimisasjade lahendamiseks. Notarikandidaat Eve Põtter on aktiivselt osalenud pärimisõigusega seotud rahvusvahelistes töögruppides ning esinenud ettekannetega mitmel piiriülese pärimisõiguse teemal korraldatud rahvusvahelisel konverentsil.

Aasta notari aunimetusega tunnustatakse kahte notarit, kes on silma paistnud notari ameti edendamise, avalike esinemiste või ühiskondlikult oluliste küsimuste lahendamisega. Ühtlasi on oluline ka kolleegide tunnustus ehk aasta notar on alati usaldusväärne ja hea kolleeg. Aasta tegu valitakse eesmärgiga tunnustada notariaadi ülesannete täitmisega eriliselt silma paistnud tegevusi ja nende eestvedajaid. Aunimetuste laureaadid kuulutati välja 11. detsembril toimunud notarite jõuluüritusel.

Head Uudised GoodNews