1. Avaleht
  2. Inimene
  3. Aasta soome keele õpetajaks valiti Margit Alliksaar
Aasta soome keele õpetajaks valiti Margit Alliksaar

Aasta soome keele õpetajaks valiti Margit Alliksaar

Aasta soome keele õpetaja Margit Alliksaar koos Soome suursaadiku Aleksi Härköneni ja Soome Instituudi juhataja Riitta Heinämaaga

Aasta soome keele õpetaja kuulutati traditsiooniliselt välja Soome suursaatkonnas toimunud soome keele õpetajate kevadseminari vastuvõtul. 2012. aasta soome keele õpetaja tiitli pälvis Jõgeva Ühisgümnaasiumi ja Luua Metsanduskooli soome keele õpetaja Margit Alliksaar.

Soome Instituudi ja Soome Suursaatkonna eestvedamisel korraldatav aasta soome keele õpetaja valmine toimus sel aastal juba kuueteistkümnendat korda. Aasta soome keele õpetaja valiti välja kümne kandidaadi hulgast koostöös Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsi juhatusega. Aasta õpetaja valimise eesmärgiks on tõsta esile, tunnustada ja tutvustada üldsusele õpetajat, kelle töö ja eeskuju on aidanud kaasa soome keele ja kultuuri edendamisele Eestis. Žürii valis sel aastal kandidaatide hulgast välja Jõgeva Ühisgümnaasiumi õpetaja Margit Alliksaare.

Žürii liikme, Soome Instituudi programmijuhi Maarja Keba sõnul oli võitja väljaselgitamine keeruline. ”Ettepanekuid, keda valida aasta õpetajaks, saabus nii koolijuhtidelt kui ka üksikisikutelt. Kõik õpetajad teevad oma tööd südamega ja vääriksid kindlasti aasta soome keele õpetaja tiitlit. Margit Alliksaare puhul kerkis eelkõige esile tema aktiivsus ja mitmekülgsus soome keele õpetajana. Tal on pikaajaline soome keele õpetamise kogemus kutsekoolis ja gümnaasiumis, kuid nüüd õpetab ta esimesi aastaid soome keelt teise võõrkeelena ka põhikoolis. Oma õpilastele püüab ta pakkuda mitmeid võimalusi osa saada Soome kultuurist ja tema algatusel korraldatakse igal aastal koolis soome keele päeva,” selgitas Maarja Keba.

Parimaks soome keele õpetajaks valitud Margit Alliksaar on olnud soome keele õpetaja alates 2000. aastast. Alliksaar on Jõgeva Ühisgümnaasiumi ja Luua Metsanduskooli soome keele õpetaja, lisaks õpetab ta soome keelt keelekursustel ka täiskasvanutele. Margit Alliksaar osaleb aktiivselt täiendkoolitustel ja Soome Keele Õpetajate Seltsi tegevuses ning on üks esimesi soome keele kui B-võõrkeele õpetajaid Eestis.

Aasta soome keele õpetaja valimist korraldab Soome Instituut koostöös Soome suursaatkonna ja Eesti Soome Keele Õpetajate Seltsiga.

Head Uudised GoodNews