1. Avaleht
  2. Melu
  3. ÄGE VÕIMALUS I Soovid oma muusikat salvestada? Sul on võimalus võita salvestusaeg Eesti Rahvusringhäälingus
ÄGE VÕIMALUS I Soovid oma muusikat salvestada? Sul on võimalus võita salvestusaeg Eesti Rahvusringhäälingus

ÄGE VÕIMALUS I Soovid oma muusikat salvestada? Sul on võimalus võita salvestusaeg Eesti Rahvusringhäälingus

Noortele muusikutele suunatud festival TUJA toimub kevadel juba 39. korda. Juubelieelset aastat tervitatakse eriti ägeda võimalusega salvestada oma muusikat ERR-i helistuudios ning uue visuaalse identiteediga.

Esmakordselt on muusikutel festivalile kandideerides võimalus võita salvestusaeg Eesti Rahvusringhäälingus. TUJA projektijuht Maris Aljaste sõnul on eriline võimalus välja töötatud koostöös Eesti Jazzliiduga ning auhind on kindlasti motiveerivaks faktoriks noortele muusikutele: “Nimelt valib ERR-i helitiim kõikide festivalile kandideerijate seast ühe koosseisu, kes saab Eesti Rahvusringhäälingu helistuudiosse oma muusikat salvestama minna.”

Uuele TUJA hooajale läheme vastu ka uue visuaalse identiteediga, mille loojaks on noor ja andekas graafiline disainer Viktor Gurov. Festivali uus visuaalne identiteet on inspireeritud liblikate elutsüklist, välimusest ja moondumisest. “Näeme, et TUJA festivalil, noorte muusikutel ja liblika elutsüklitel on mitmeid sümboliliselt sarnaseid elemente: koorumised, nukkumised ja lendamised,” selgitab Aljaste. 39. korda toimuva festivali TUJA hooaega jäävad saatma liblikatelt ja röövikutelt kogutud mustrirütmid. 

Pikaajalise traditsiooniga TUJA (Tudengijazz) on Euroopas ainulaadse fookusega festival, sest on pühendatud just muusikutest tudengitele. 39 aastat tagasi, mil leidis aset esimene Tudengijazz, oli  jazzmuusika Eestis keelatud. Järeleandmatud muusikatudengid aga tegid kõik selleks, et Tudengijazz saaks toimuda ning meie kõigi rõõmuks, täidab festival oma eesmärki tänaseni. Läbi aastate on Tudengijazzil üles astunud pea kõik praeguseks tegevad tipp-jazzmuusikud ja paljud noored kuulsust koguvad ansamblid, nende seas näiteks Jaak Sooäär, Tanel Ruben, Oleg Pissarenko, Villu Veski, Kadri Voorand, Raul Sööt, Raivo Tafenau, Virgo Sillamaa, Siim Aimla, Sofia Rubina, Joel Remmel, Laura Põldvere, Abraham’s Cafe, Janno Trump, Innersound, Jana Kütt Group, Linda Kanter Quartet, Rita Ray, Anett Tamm jpt.

Osalema on oodatud kõik muusikakoolide ning muusikakõrgkoolide õpilased ning sel aastal pääseb programmi 7 kodumaist koosseisu. Veebipõhine taotlusvoor on avatud ning nii reglemendi kui kandideerimisankeedi leiab festivali uuelt koduleheküljelt. Osalemissooviga ankeete saab saata kuni 1. detsembrini.

Head Uudised GoodNews