1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Telesaated
  4. “Ajujahi” võitis toidukaupade temperatuuri mõõtev Timey
“Ajujahi” võitis toidukaupade temperatuuri mõõtev Timey

“Ajujahi” võitis toidukaupade temperatuuri mõõtev Timey

Eile õhtul selgus TV3 otse-eetris Eesti suurima äriideede konkursi “Ajujaht” võitja. Žürii valis võitjaks ettevõtte Timey, kes toodab keemilisi indikaatoreid toidukaupade jälgimiseks. Võidutiim sai peaauhinnaks 30 000 eurot ja võimaluse külastada koostöös ühisrahastusplatvormiga Funderbeam kolme välisturgu, et kohtuda potentsiaalsete klientide ja investoritega.

Ajujahi ellukutsuja, EASi nõukogu esimees Erki Mölder ütles, et ettevõtluses läbi löömiseks tuleb julgeda ka eksida. “Kõik kolm finalisti on julgenud võtta riske ja seeläbi areneda. Timey viis võidule eelkõige eristuv ja nutikas lahendus, mille nad konkursi jooksul ka teoks tegid,” rääkis Mölder.

SEB innovatsioonijuht Mart Maasik ütles, et Timey võttis kuulda neile antud tagasisidet. “Nad on dünaamiline tiim, kes on nii meie kui ka klientide tagasiside mitte ainult kuulda võtnud, vaid sellele ka reageerinud, mistõttu on nende areng konkursi jooksul olnud märgatav,” lisas Maasik.

>Elisa tegevjuht Sami Seppänen leiab, et Ajujahi võit on tunnustus tiimi senisele fookuse hoidmisele ning potentsiaalile viia oma toode erinevatele turgudele Euroopas ja miks mitte ka kogu maailmas. “Nende tehnoloogial on palju võimalusi, kuid nad on tugevalt hoidnud fookust, mis on nende arengule kaasa aidanud,” rääkis Seppänen.

>Ajujahi II koha pälvis kleebitavate puitpaneelide tootja Groveneer (15 000 eurot) ja III koha pimedatele mõeldud lauamäng ALU (5000 eurot).

Hooaja parimaks sotsiaalseks ettevõtteks nimetati ja 5000 eurot pälvis tööstressi ja läbipõlemise ennetamiseks loodud nõustamisteenus Võõras Sõber. Lisaks anti konkursil osalenud tiimidele välja mitmeid eriauhindu, mida saab näha siin.

Timey on tark indikaator, mille saab kinnitada toidupakendile või kastidele ning see muudab värvi, kui toodet ei ole hoitud õigetes tingimustes. Värvi muutev indikaator loob lisandväärtust kaupade tarneahelas ja hoiab ära liigset toidukaupade raiskamist. Timey loojad on Tallinna Tehnikaülikooli keemiatudengid.

Eesti suurima äriideede konkursi ellukutsuja on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS), partner SEB ja suurtoetaja Elisa. Lisaks neile toetavad Ajujahti Funderbeam, Lingvist, Advokaadibüroo TRINITI, Eesti Tööandjate Keskliit, Tallinna linn, Tartu linn, Pärnu linn, Harku vald, Saue vald ja Põllumajandus-Kaubanduskoda. Ajujahi elluviimist rahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahendidest.

Ajujahti viivad ellu Civitta Eesti, Miltton JLP ja Tehnopol.

“Ajujahi” finaalile saad uuesti kaasa elada TV Play järelvaatamises.

Head Uudised GoodNews