1. Avaleht
  2. Film
  3. Apteeker Melchiori filmi esimene plakat sai valmis
Apteeker Melchiori filmi esimene plakat sai valmis

Apteeker Melchiori filmi esimene plakat sai valmis

Apteeker Melchiori film on monteeritud ja jõudnud järeltootmisfaasi, kus valmivad eriefektid ja muusika.

Järeltootmis- ja eriefektide juht Jan Viljus ütles, et järeltöötlus algas juba jaanuaris vahetult pärast ligi pool aastat kestnud filmivõtete lõppu, aga intensiivsemalt sai järeltöötluse ja eriefektide loomisega pihta hakata nüüd, kui montaaž sai valmis.

Järeltöötlusega teeb septembri lõpuni tööd ligi 50 inimesest koosnev meeskond. „Praegu teeme aktiivselt eriefekte – loome Melchiori maailma, kus suurem osa tegevusest toimub keskaegses Tallinnas. Lisaks valmib montaaži alusel helilooja Liina Sumera juhtimisel filmimuusika,“ selgitas Viljus.

Tootmismeeskonna suurimaks väljakutseks oli see, kuidas siduda kokku tuttav koht ja tundmatu aeg. „Armastatud Tallinna vanalinn peab pakkuma filmivaatajale äratundmisrõõmu. Samas oli keskaegne Tallinn hoopis teistsugune, kui täna harjunud oleme,” ütles Viljus. “Me ei tee küll ajaloofilmi, aga tulemus peab jääma usutav. Seetõttu ehitame juurde vanaaegseid maju ja linnaatmosfääri. Lisaks tuleb järeltöötluses tegeleda väga palju detailidega, näiteks muuta ilma, siduda erinevaid võttepaikasid üheks tervikuks või eemaldada kaadrisse jäänud objekte, mis ei lähe keskajaga kokku. Tulemusega võib rahule jääda, kui vaataja arvutis tehtud muudatusi ei märka.“

Kuna tegemist on läbi aegade mahukaima Eestis tehtud filmiprojektiga, siis oli ka võtetele eelnenud ettevalmistusfaas ülipõhjalik. Režissöör Elmo Nüganeni, operaator Mihkel Sooja ja kunstnik Matis Mäesalu nägemus oli selgelt paigas juba enne filmivõtete algust. Montaažirežissööril Marion Koppelil ja eriefektide tiimil on sellevõrra lihtsam soovitud tulemuseni jõuda.

Valmis sai ka filmi esimene plakat.

Apteeker Melchiori sünopsis

Tallinnas tapetakse kuulus ordurüütel – kangelane, kes vabastas Läänemere piraatidest. Kohtuhärra Wenzel Dorn võtab mõrvapaigale kaasa noore apteekri Melchior Wakenstede. Peagi mõistab Melchior, et tapetud rüütel tuli Tallinnasse eriülesandega. Kõik jäljed viivad dominiiklaste kloostrisse.

Melchiori triloogia põhineb Indrek Hargla romaanidel. Stsenaristid Hargla, Nüganen ja Olme Mirme põimisid esimese filmi stsenaariumis raamatust “Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus” tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute ja põnevate, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Melchiori rolli täidab Märten Metsaviir. Filmis näitlevad ka Alo Kõrve, Maarja Johanna Mägi ja paljud teised näitlejad.

Head Uudised GoodNews