1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. BALTIC SESSION VALLUTAB AJA JA MEELED! Baltic Session vallutab taas Tallinna
BALTIC SESSION VALLUTAB AJA JA MEELED! Baltic Session vallutab taas Tallinna

BALTIC SESSION VALLUTAB AJA JA MEELED! Baltic Session vallutab taas Tallinna

JJ-StreetJuba kaheksandat korda toimuv tänavakultuurifestival Baltic Session tuleb sel aastal mitmete festivaliga seotud üritustega, millest Street Art Jam juba käib. Võib öelda, et noortel ja nooruslikel inimestel suve lõpus ja sügisel igav ei hakka, sest Baltic Session vallutab aja ja meeled.

“JJ-Street Baltic Session toob endaga alati kaasa midagi uut ja põnevat. Pole ühtegi inimest, kes oleks üritusel käinud ja öelnud pärast, et jama oli,” räägib festivali algataja Joel Juht. “Baltic Sessioni viimase kahe aasta fenomenaalsus on kiire piletite läbimüük, kus pääsmed saavad otsa juba enne põhiüritust kuna Nordea kontserdimajja ei saa siis rohkem kedagi sisse lasta, siis on kahju nendest, kes viimasel hetkel ärkavad.”

Põnevad üritused ja külalised

Sel aastal on tulekul kaks tuntut tantsijat USA-st, kes Eesti publikule tuntud eelkõige sellesuvisest kassahitist “Super Mike XXL”. Nädal enne finaalüritust toimuvad Tallinnas mitmed üritused nagu Street Art Jam, Urban Kirbuturg, Ilu Päev, Vogue Ball, Workshop, JJ-Street Baltic Session ja viimasena Afterparty.

Street Art Jam toimub tänavu viiendat korda. Sel aastal ehitatakse Street Art Jamil osalevatele tänavakunstnikele kõrgeimad seinad (kuni 20 meetrit), mis selle festivali käigus tehtud. Samuti on kunstnikud kaugemalt, kui kunagi varem – näiteks Argentiinast ja Austraaliast. Uudne on ka see, et kokku tulevad Eesti ja Poola tänavakunstiaktivistid, arutlemaks selle kunstisuuna tuleviku üle.

Urban Kirbuturg toimub Telliskivi Loomelinnaku kahes suures saalis. Kohale on kutsutud Eesti tuntumad staarid ning lisaks suurendatakse blogijate müügiala.
Ürituse teemaks on sarnaselt eelmisele ning ikka ja alati taaskasutus ehk “Peatame ületarbimist”. Urban Kirbuturule on oodatud kõik, kes soovivad oma seisma jäänud riietele anda uus elu ning peavad lugu taaskasutusest.

Glamuursed Ilupäev ja Vogue Ball

JJ-Street Baltic Sessioni raames toimub kolmandat aastat Ilupäev “Witness the Beauty”, mille eelvoor toimub 8. oktoobril Ülemiste Keskuses. Õhtujuhtideks on kaks väga säravat inimest: laulja Norman Salumäe ja seltskonnadaam Heti Tulve. Üheks üllatajaks on Dream Team, kuhu kuuluvad Eesti tuntud inimesed, kes panevad ennast proovile täiesti uues ametis. Dream Teami üheks liikmeks on Kristel Aaslaid. Kohtunikud on oma ala parimad Lana Vallo, Iris Janvier, Jane Ibrus ja Lucine Ayanian. “Piire me endale ei sea,” lubab Joel Juht. “Ootame festivalile kõiki aktiivseid inimesi, kes tahavad näha, mis toimub ilu-ja moemaailmas, veeta koos sõpradega meeleolukat aega ja võtta osa avatud boksidest, kus tehakse kõigile soovijatele tasuta soeng või meik”.

Vogue Ballile on oodata tantsijaid enam kui kaheksast erinevast riigist. Kohale tuleb Vogue muusikaikoon ja legend Vjuan Allure, kelle muusikat mängitakse kõikidel vogue-ballidel üle maailma. Kohtunikeks on The Iconic House of Ninja isa Javier Ninja, kes on osalenud mitmetes kuulsates reklaamides, nagu näiteks “Absolute” ja ka filmides, nagu näiteks praegu kinolinadel jooksev film “Super Mike”. Kohtunikutoolil istub kõigi lemmik Archie Burnett, kes on tegelnud vogue`ga juba selle algusaastatest alates. Õhtut juhib kurikuulus Dashaun Wesley, kes on samuti osalenud mitmetes filmides, viimane neist oli “Super Mike”.

Ürituse tähtsaimad osalised on tantsijad

Baltic Sessionile on oodatud kõik, kes soovivad kogeda midagi erakordset ning näha maailma tipptantsijaid. Tänavakultuurifestivali suurejooneline osa on show-kavade kategooria võistlus, kus saab näha etteasteid mitmetest Euroopa riikidest. Tegemist on suurepärase show- ja tantsuetendusega! Show-kategooriate eelvoore hindab Eesti kuulsustest koosnev žürii, kes valib kõikide showde seast välja kaheksa parimat gruppi, kes pääsevad edasi ürituse finaalpäevale Nordea kontserdimajas. Sel aastal on kategooria auhinnafond ligi 2000 eurot ning koostöövõimalus erinevate üritusturundusfirmadega.

Festival RC Cola pudelil

Baltic Sessioni üheks peatoetajaks on sel aastal RC Cola, kes kustutab tantsijate ning festivali meeskonna janu ning panustab auhindadega. “Meil on rõõm olla partner Baltikumi suurimale tänavatantsufestivalile, millega alustasime koostööd juba eelmisel aastal,“ sõnas RC Cola tootejuht Janika Kaur. “Oleme festivaliga sel aastal veelgi tihedamalt seotud ja loodame, et sellest kasvab välja kestev koostöö.” Kaur lisas, et joogitootja jaoks on oluline toetada noorte tantsuharrastust ja sportlikke eluviise.

Baltiv Session2

Spetsiaalselt Baltic Sessioni jaoks tuuakse turule ka 50 000 JJ-Street Baltic Session kujundusega 0,75 l RC Cola pudelit. Samuti on kõigil soovijatel võimalus võita RC Cola Facebooki lehel pileteid festivali finaalpäevale Nordea Kontserdimajas.

Joel Juht

Head Uudised GoodNews