1. Avaleht
  2. Melu
  3. BLISSTONIA! Ivo Naries: DJ pole lihtsalt inimeste tantsutaja
BLISSTONIA! Ivo Naries: DJ pole lihtsalt inimeste tantsutaja

BLISSTONIA! Ivo Naries: DJ pole lihtsalt inimeste tantsutaja

Laitses toimub 3.-4. juulini ekstaatilise tantsu ja kakaofestival Blisstonia, kus üks DJ on Ivo Naries.

Ta on õppinud Ibizal Carl Coxi ja John Digweedi käe all. Paari aasta eest osales Ivo siilikujulise bussiga Nevada kõrbes Burning Mani festivalil.

„DJ-ameti juures meeldib mulle kõige rohkem, et see pole amet ja see, et võimalused, mis DJ-puldi taga korda saab viia, ei piirdu lihtsalt inimeste tantsutamisega,” sõnab Ivo.

Alkoholivabad peod meeldivad Ivole ka. „Väga tervitatav nähtus. Selleks, et inimene saaks end tunda hästi või vabalt, piisab vahel heast muusikast, keskkonnast ja inimestest ning nende loodud ühtsest mõnusast tervikust,” räägib ta. „Eestlane on kaine peaga tantsija küll. Võib-olla mitte esimesel korral, aga kui pisik on hammustanud, on rong läinud.”

Blisstonial valivad muusikat Rain Tunger, Romily, Mario Pruul, Deejay KO, Romet Preismann ja paljud teised. Ivo arvab, et mis iganes DJ võtta ja anda neile samad lood mängida, võib kindel olla, et kõik nad esitavad neid erinevalt. Ivo tööriistadeks on DJ-programm Traktor ja Pioneeri pult.

„Nende funktsionaalsust ja võimekust kombineerides on mu mänguruum väga suur,” ütleb Ivo. „Improvisatsioon ja kulgemine, kus analüütiline meel on teatud mõttes välja lülitatud ning kasutusel vaid tehnilise set-up’i haldamise ja juhtimisega, aga teised meeled on vabas kulgemises.”

Samuti tunnistab ta naeratades, et pikaaegne psühhedeelse ja progeroki kuulamine, bänditegemine on jätnud pöördumatud kahjustused. Ivo kuulab klassikat, rokki, house’i ja funk’i, ja kui tahab, siis ka kantrit. Ei ole üheski žanris kinni. Üks oluline laul Ivo elus on näiteks Genesise “Supper’s Ready”.

„See pole lugu, mida DJ-puldis mängida. Kuid see on lugu, teos, muusika, mille kihilisus ja värvikus on kindlasti samaväärne ja värvikas kui üks DJ-sett – muusikarännak, milleks DJ-l, ma arvan, kulub mitmeid tunde. See on muusika, mida enne DJ-ametit väga palju kuulasin ja mis nii mõnedki sünapsid ajukäärudes on sisse või läbipõletanud,” muigab ta.

Head Uudised GoodNews