1. Avaleht
  2. Seltskond
  3. Bocuse d’Or Europe toob Eestisse prints Harry ja Meghani pulma peakoka
Bocuse d’Or Europe toob Eestisse prints Harry ja Meghani pulma peakoka

Bocuse d’Or Europe toob Eestisse prints Harry ja Meghani pulma peakoka

15. – 16. oktoobril Saku Suurhallis toimuva Bocuse d’Or Euroopa finaali aupresidendiks nimetati Suurbritannia kulinaaria ikoon ning prints Harry ja Meghani kungliku pulma privaatse vastuvõtu peakokk Clare Smyth.

Clare Smyth avas oma esimese soolorestorani Core 2017. aasta augustis. Juba kõigest kaheksa kuu pärast nimetati Core GQ Food and Drink Awards’il parimaks restoraniks ning Clare parimaks naiskokaks World’s 50 Best Restaurants poolt.

Clare, kes töötas karjääri alguses staarkoka Gordon Ramsay käe all, on ühtlasi osalenud kohtunikuna mitmetes tuntud briti kokandussaadetes, nagu The Final Table ja MasterChef. Tänaseks on tema restoran Core pärjatud kahe Michelini tärniga.

Clare Smythi kõrval on aužürii liikmeks žürii president Philip Tessier, kes 2015. aasta Bocuse d’Or finaalvõistlusel, Lyonis, hõbeda.

Bocuse d’Or Europe Tallinn 2020 presidendi Dimitri Demjanovi sõnul toob võistlus Tallinnasse Euroopa toidukultuuri koorekihi. „Meil on au vastu võtta Euroopa mainekamaid kokkasid eesotsas Clare Smythi ja Philip Tessieriga. Huviga ootame võimalust neile Eesti kööki ja toidukultuuri lähemalt tutvustada,“ lisas Demjanov.

Eestit esindab maitsežüriis, mis koosneb 20 osalejariigi esindajatest, Siigur restoranide juhtiv peakokk Tõnis Siigur. Maitsežürii hindab kandikul ja taldrikul esitatud roogade maitset, originaalsust ning esitlust.

Kolmas žürii, köögižürii, koosneb kuuest valitud kokast, kes hindavad võistkondade tegutsemist köögis ning kontrollivad, et kõik tiimid järgivad võistluse reegleid. Kuue liikme seast leiab ka kaks Eesti kokka: restoranide Tchaikovsky ja Mon Repos peakokk Vladislav Djatšuk ning restorani Juur peakokk Kaido Metsa.

Bocuse d’Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus.

Head Uudised GoodNews